NTC sistem učenja dr Ranka Rajovića u Boru

U Boru je prošle subote završen probni ciklus NTC radionica prema programu dr Ranka Rajovića.

Doktor Ranko Rajović je dugogodišnji član Komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje. NTC sistem učenja se od 2008. godine sprovodi u Republici Srbiji, a od tada je počeo da se širi i van granica Evrope. Danas se NTC program sprovodi u 17 država Evrope, a akreditovan je od strane Ministarstva obrazovanja u sedam država, među kojima je i naša. 

Saradnja sa NTC Timom ostvarena je preko Udruženja „EdukKocentar” iz Bora. Psiholog Milica Zdravković, koja je član ovog Udruženja je, nakon realizovane obuke za licenciranog predavača, stekla uslov da samostalno primenjuje NTC program i realizuje NTC radionice u našem gradu.

Probni ciklus u Boru završili su zainteresovani učenici prvog i drugog razreda osnovne škole, a od septembra će biti otvorene i nove uzrasne grupe. Radionice će se održavati tokom cele školske godine jednom nedeljno, u oba polougodišta, sa pauzama tokom raspusta. Svaki ciklus radionica je drugačiji, što znači da se NTC radionice mogu pohađati u više ciklusa.

Informacije o NTC programu i ciljevima radionica možete naći na sajtu ntcucenje.com, a sve informacije o radionicama u Boru možete pratiti na instagram i fejsbuk stranici „NTC Bor” ili pozvati broj telefona 069/3897360.