Obeležavanje Dana studenata

http://www.rcbor.org.yu/images/dani-studenata-2008/IMG_0095m.jpgStudenti Tehničkog fakulteta u Boru obeležili su danas Dane studenata u znak sećanja na velike demonstracije koje su studenti u Beogradu organizovali 4. aprila 1936. god.
 

Ove godine Dani sudenata nisu obeleženi kao prethodnih godina. Tradicionalan uspon na planinu Stol nije održan ali su zato dani obeleženi sportskim turnirima na terenima O.Š. "Dušan Radović" koji su održani u toku nedelje.

Na turniru u odbojci, održanom u ponedeljak, učestvovalo je 5 ekipa. Pobednik je ekipa "6+2", drugo mesto je zauzela "Biljina ekipa" a treće "Živ je Karađorđe". Istog dana održana je ulična trka na relaciji od OŠ "Dušan Radović" do Studentskog centra. Učestvovalo je 11 takmičara a pobednik je Pavlović Saša.

Narednog dana održan je turnir u basketu na kome je učestvovalo 11 ekipa.  Pobedila je ekipa ASTFB, drugi je bio "Partizan" a treća ekipa "Tri tačke" (…).

http://www.rcbor.org.yu/images/dani-studenata-2008/IMG_0147.jpg

Istog dana održan je turnir u jambu i šahu. Jamb su igrala tri para, devojke i muskarci. Pobedile su Malešević Ivana i Živanović Tanja, drugi su bili Mijalković Sanja i Gagić Miloš, a treći Pavlović Saša i Mijalković Aleksandar. Šah je igralo 7 takmičara, prvo mesto je osvojio Novaković Zvezdan.

U sredu je održan i turnir u malom fudbalu na kome je pobedila je ekipa "Univerzuma", drugo mesto je zauzela “Katalonija” a treće ekipa "Jedva se sabrasmo".

Za nedelju planiran je izlet u Brestovačkoj banji. Trenutno ima 150 prijavljenih studenata.

Dani studenata se organizuju u okviru projekta "Studentski info centar" koji realizuje Resurs Centar Bor u partnerstvu sa Asocijacijom studenata Tehničkog fakulteta u Boru i Ustanovom Studentski centar.

Zahvaljujemo se Resurs Centru na ustupljenom materijalu