Obeležen Dan Opštine Bor [VIDEO]

U sali Muzičke škole proslavljen je Dan Opštine Bor. Lokalna samouprava pokrenula inicijativu da Bor dobije status grada.

Ove godine proslava Dana opštine Bor protiče u znaku dva značajna jubileja, 70 godina od dobijanja statusa grada i 110 godina od smrti prvog direktora borskog rudnika Franje Šisteka.

Uz pozdravne reči i čestitke predsednika Skupštine opštine Bor, Vidoja Adamovića, prisutne u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“  Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor podsetio je na činjenicu da je Bor ponosan na svoju prošlost, ali i da hrabro gleda u budućnost.

Zato će, potvrdio je prvi čovek Bora i za web portal „Bor030“, lokalna samouprava nastojati da Boru bude vraćen status grada.

„Mi smo pokrenuli inicijativu da u narednom periodu Bor prevaziđe okvire opštine i dobije status grada. Ovakva opština sa ovakvom indstrijom, geo strateškim položajem, blizu granice sa Rumunijom i Bugarskom, opština koja značajno učestvuje u BDP-u Srbije mora da dobije status grada“, rekao je Aleksandar Milikić.

Svečanu akademiju povodom obeležavanja Dana opštine Bor uveličali su svojim nastupima gradski hor „Feniks“ i članovi Dečijeg dramskog studija borskog Centra za kulturu.