Obeležen Dan Opštine Bor [VIDEO]

4
77

U sali Muzičke škole proslavljen je Dan Opštine Bor. Lokalna samouprava pokrenula inicijativu da Bor dobije status grada.

Ove godine proslava Dana opštine Bor protiče u znaku dva značajna jubileja, 70 godina od dobijanja statusa grada i 110 godina od smrti prvog direktora borskog rudnika Franje Šisteka.

Uz pozdravne reči i čestitke predsednika Skupštine opštine Bor, Vidoja Adamovića, prisutne u sali Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”  Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor podsetio je na činjenicu da je Bor ponosan na svoju prošlost, ali i da hrabro gleda u budućnost.

Zato će, potvrdio je prvi čovek Bora i za web portal “Bor030”, lokalna samouprava nastojati da Boru bude vraćen status grada.

“Mi smo pokrenuli inicijativu da u narednom periodu Bor prevaziđe okvire opštine i dobije status grada. Ovakva opština sa ovakvom indstrijom, geo strateškim položajem, blizu granice sa Rumunijom i Bugarskom, opština koja značajno učestvuje u BDP-u Srbije mora da dobije status grada”, rekao je Aleksandar Milikić.

Svečanu akademiju povodom obeležavanja Dana opštine Bor uveličali su svojim nastupima gradski hor “Feniks” i članovi Dečijeg dramskog studija borskog Centra za kulturu.

 

 

4 KOMENTARA

  1. HA,HA,HA…..ALAL BRE VERA GOSPODINE MILIKICU…!!!! ALAL VAM BRE VERA…!!! VI STE ZA PONOS BORU I BORANIMA ..A I CACKU IZ KOGA POTICETE ..!!! ALAL VAM BRE VERA…!!! Znao sam da ste PRAVI COVEK..ne poznajemo se..ali sam TO osetio u nasem telefonskom razgovoru….ALAL VAM BRE VERA !!! Da vidimo sada KO ce to da blokira…Pa da NAJZAD nauci.. STA SU I KO SU BOR I BORANI…Jos jedna potvrda onog drevnog..,,Na pocetku bese samo REC..,, Pa tako bese i o STATUSU GRADA Bora.. A ta rec bese na Portalu Bor030…ALAL VERA I PORTALU BOR 030 BRACI MITROVIC I SVIMA SA OVOG PORTALA…Tako se BORI ZA SVOJ GRAD……Tamo na ulazu kod stare pekare… IMA BRE NA TABLI DA PISE ….DOBRODOSLI.U GRAD BOR ..A MNOGO,MNOGO PRE TOGA ..TERITORIJA GRADA BORA…Svim Boranima,ma gde bili…NAJSRDACNIJI POZDRAV IZ TRAMVAJA….Kraj serije.

  2. I kad Bor dobije status grada znajte da ce koridor proci u njegovoj blizini za deceniju dve a nakon tri ili cetiri decenije ovde ce vrveti od investitora i fabrika jer tada cemo gotovo je sigurno biti deo razvijene Evrope i konacno prava gospoda koja ce moci da opanke daju na reciklazu jer svu hranu pa i mleko od krava koje cemo u klanicu dobijacemo besplatno bez rada i zuljeva …..hahahaahhah nenad sns spiner sad je to vise nego ocigledno …

  3. HA,HA,HA…Koridor je kreiran 2008.. NEKOLIKO godina pre nastanka SNS…Cuveni Ronaldo borski je.SNS..pa svi koje zanima sta pise Nenad C. mogu da procitaju mnogo toga na OVOM portalu…A to sve zna i jos bar 3 predsednka opstina iz Timocke krajine koji NE SMEJU JAVNO DA IZGOVORE IME U SVOJIM OPSTINAMA OVOG KORIDORA…svi iz SNSkao i nacelnik Borskog okruga…koji je isto SNS..Ha,ha,ha…Ima na Youtube..na.RTV Bor…emisija od sat vremena samo treba ukucati /koridor istok…pa NEKO TO tamo kaze….I jos ponesto…ha,ha,ha…A sutra mogu i da dodju na Dunavski bizni forum ,skup predstavnika 14 drzava Dunavskog basena ..da malo slusaju i nauce o ovom koridoru… ha,ha,ha….Jos jednom SVAKA CAST G.MILEKICU pa sta ako je iz SNS…Bili.su i pre njega ……Ha,ha,ha… A ovi mali misevi…kod gazde Ronalda po sir…. THE END

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here