Obeležen Dan policije u Boru [FOTO]

Policijska uprava u Boru obeležila je u petak Dan policije prigodnim programom. Položeni su venci na spomen ploču poginulim borskim policajcima u NATO bombardovanju, nagrađeni su najbolji  prupadnici uprave, a za Borane je održana izložba opreme i naoružanja i demonstracija obučenosti i veština.

dan-policije-2015a

Načelnik Policijske uprave Bor Boško Radičević i predsednik Opštine Bor Živorad Petrović u znak sećanja na pripadnike policije iz Bora koji su poginuli 1999.godine tokom NATO bombardovanja položili su vence i cveće na spomen ploču u holu Policijske uprave.

U okviru svečanosti zakletvu su položili novi pripadnici uprave.

Prigodnim poklonom opštine Borskog okruga nagradile su policaje koji su se po mišljenju kolega u protekloj godini trudom istakli predanim radom.

dan-policije-2015b

Dalibor Baj proglašen je za najboljeg policajca u Boru, u Negotinu Nenad Luković, Ivan Stevanović u Kladovu, dok je najbolji majdanpečanski policijac u prethodnoj godini Dragan Petrović.

dan-policije-2015d

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović i direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski istakli su dobru saradnju sa policijom i obećali da će pomoći u opremanju i nabavci novih vozila.

dan-policije-2015c

Povodom Dana policije priredena je izložba naoružanja, opreme i vozila policijskih i vatrogasnih jedinica i demonstrirane su neke od policijskih veština, koje su građani mogli da vide.

[RFG_gallery id=’439′]