Obeleženi Dani Brestovačke banje

2
74

Najznačajnija kulturno-zabavna manifestacija Bora, Dani Brestovačke banje okupila je nekoliko hiljada naših sugrađana. Bogat i raznovrstan program nije izostao uprkos činjenici da je ove godine organizator preduzeće “Brestovačka banja – Srpska kruna”, bez učešća Opštine.

dani banjePrijava za manifestaciju “Zlatne ruke” obeležila je početak Dana banje. Od osam ekipa “Zlatnih ruku” specijalna kategorija pripala je “Meraklijama”, prva nagrada – “Ošljnac”, druga – “SFânta Mahima” za najlepši suvenir i treća nagrada – “Štirbanović i Vanucić”.

Centralni događaj inicijacije predstave “Dolazak Knjaza” izveli su članovi KUD-a “Đido” nakon čega je sledila pesma i igra, nastup pomenutog KUD-a iz Brestovca i plesne grupe “Lido” iz Bora.

U dečijem takmičenju “Potraga za blagom” učestvovalo je 30 mališana koji su se pokazali kao veoma uspešni tragači.

Od sedam takmičara nagradnog konkursa na najlepšu pesmu o banji – “Brestovačka banja – moja banja” pobedila je pesma Božidara Jovanovića koja je i pročitana.

Motoristi kluba “Easy Riders” nadmetali su se u brzom ispijanju piva i obaranju ruku.

Posetioci su uživali i u odajama dvorca kralja Aleksandra Karađorđevića koji je ovom prilikom primio preko hiljadu naših sugrađana. Dvorac je bio prepun prodajnih izložbi rukotvorina, suvenira, ručnih radova i narodnih nošnji.

Mali predah posetioci su potražili i u prepunom rastoranu “Srpska kruna” u kome su se viorili zvukovi žica tamburica.

Kraj večeri je protekao u koncertima Marka Jovića sa bendom i izvođača “Sezam produkcije”.

2 KOMENTARA

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime