Obeleženo 55 godina rada osnovne škole „3. oktobar“ [FOTO / VIDEO]

Svečanom akademijom i predstavom „Kapetan Džon Piplfoks“ u izvođenju učenika Osnovne škole „3. oktobar“, obeležen je dan ove obrazovne ustanove.

U punoj sali muzičke škole đaci OŠ „3. oktobar“ verno su dočarali avanture kapetana Džona Piplfoksa, zvanog Zvono. U pripremi predstave su učestvovali učenici viših i nižih razreda, kaže rediteljka i profesorka srpskog jezika Dragana Ilić.

„Nismo imali mnogo vremena za pripremu predstave, imali smo samo 20 dana. Uložili smo puno energije, a pored podrške mojih učenika imala sam pomoć par kolega. Deca drugog razreda su dočarali uloge deset ljutih gusara, dok su deca viših razreda igrala u dramskom prikazu o čuvenom kapetanu. Poseban deo imaju i učenice baletske škole „Lujo Davičo“ u Boru“, napomenula je Dragana Ilić.

Tokom prošle godine, između dva dana škole dosta toga je urađeno na infrastrukturnom uređenju škole, a učenici su pokazali i dokazali koliko vrede.

„U ovoj godini jubileja naši učenici su osvajali uspehe na opštinskim ,okružnim i republičkim takmičenjima. Naša škola ušla je u red visokorenomiranih škola, zahvaljujući kvalitetu nastave i nastavnog kadra. Što se infrastrukturnih radova tiče, radilo se na sanaciji mokrih čvorova, urađeni su i molersko farbarski radovi, a bilo je i opremanja škole savremenim nastavnim sredstvima i učilima. Planiramo da saniramo fiskulturnu sali u da i u tom segmentu unapredimo nastavu“, istakla je Snežana Savićević, direktorka ove škole.

Ovom prilikom podeljene su zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima koji su doprineli radu OŠ „3. oktobar“. Takođe su podeljene i jubilarne nagrade radnicma za deset, dvadeseti i trideset godina rada u ovoj ustanovi.

Osnovna škola „3. oktobar“ počela je sa radom davne 1962. godine u staroj zgradi, dok je u prostorijama u kojima se i danas nalazi od 1974. godine. Školu ttrenutno pohađa 740 učenika.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. [/box]