Obeleženo 70 godina postojanja Odreda izviđača „Radomir Jovanović Čoče” iz Bora

Proslava povodom 70 godina postojanja Odreda izviđača „Radomir Jovanović Čoče” i redovna godišnja skupština održana je danas u velikoj sali Doma kulture u Boru.

Prošle godine je, nakon četiri godine neaktivnosti, Odred izviđača obnovljen, a prema rečima strašeine Odreda, Aleksandra Trifunovića, ova godina je bila puna izazova i avantura, kako za upravu Odreda, tako i za same članove.

„Odrađeno je mnogo akcija sa komšijama iz Zaječara, a bili smo i na odredskom zimovanju u Vrnjačkoj banji sa Odredom iz Obrenovca. Učestvovali smo u raznim aktivnostima Saveza izviđača Srbije i omasovili smo Odred za novih osamdesetak članova, tako da trenutno ima oko 110 aktivnih članova u našem gradu”, kaže Trifunović.

On je dodao da očekuje nastavak dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, resornim ministarstvima i svim prijateljima odreda jer će se na taj način za decu stvoriti bolja, lepša i svetlija budućnost u samom Odredu.

Proslavi su prisustvovali i članovi zaječarskog Odreda izviđača, a kako kaže starešina Odreda „Đorđe Simeonović” iz Zaječara, Predrag Nicić, saradnja sa borskim kolegama je uvek bila na nivou.

„Imali smo i neke zajedničke akcije, ali i zdravo rivalstvo. Naša dva Odreda su na svim takmičenjima uvek bila među najboljima. Nažalost, do pre par godina je borski Odred bio u krizi, ali mnogo nam je drago što je to prevaziđeno i evo nastavljamo sa saradnjom. Imali smo već jednu zajedničku akciju, tako da ćemo tu dobru tradiciju da nastavimo i ubuduće”, naglašava Nicić.