Obeleženo osam decenija postojanja OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru [VIDEO]

Pozorišnom predstavom „Đačko doba Branislava Nušića“ obeležen je veliki jubilej jedne od najstarijih obrazovnih ustanova u gradu.

U sali muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ učenici OŠ „Vuk Karadžić“ verno su dočarali detinjstvo našeg velikog komediografa Branislava Nušića, u adaptaciji njegove čuvene „Autobiografije“.

„Koleginica Radica Volanović i ja smo obradile tekst, doradile scenario, a takođe je u celoj ovoj priči učestvovala i koleginica Snežana Marić. Svega ovoga ne bi bilo da nije ove naše drage, talentovane dece, koja su svojim entuzijazmom i idejama učinila da predstava bude bogatija i plemenitija. Takođe je interesantno da je narator u predstavi Radomir Matić, bivši učenik naše škole, a danas sekretar Enigmatskog kluba „Bor““, istakla je Marina Raičević, nastavnica engleskog jezika u OŠ „Vuk Karadžić“.

Između dva rođendana dosta toga je urađeno, a veliki su i planovi za budućnost.

U prethodnom periodu radilo se na unapređenju infastrukture, kao i uslovima nastave kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenom odeljenju u Slatini.

„Zamenili smo stolariju u Slatini, urađen je krov na matičnoj školi, trenutno se radi ograda oko školskog igrališta u dvorištu škole. Dobili smo donacije u vidu računara, opremali smo učionice i kabinete, fiskulturnu salu i dosta toga smo postigli tokom prošle godine. Uzeli smo učešće u projektu „Zajedno ka srednjoj školi“, gde ćemo učenicima olakšati da izaberu srednju školu koju vole i koja odgovara njihovim interesovanjima. Sledeće nedelje imaćemo kviz o životu i radu Vuka Karadžića, u kome će učestvovati učenici svih borskih osnovnih škola, a imaćemo i promociju časopisa „Vuk“, poslednje nedelje u novembru“, izjavila je Ivana Pajkić, direktorka OŠ „Vuk Karadžić.

Tokom prošle nedelje organizovan je i veliki broj sportskih manifestacija, kojim je započelo obeležavanje velikog jubileja ove škole.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]