Obeleženo osam godina postojanja ZOO vrta Bor

1
767

Zoološki vrt Bor obeležio je prošle nedelje osam godina postojanja u prisustvu brojnih gostiju i prijatelja.

Prigodna svečanost je održana u kafiću Jana koji se nalazi u centralnom delu vrta, a ulaz za sve posetioce je bio besplatan.

Borski Zoo vrt je otvoren 2011. godine, kao četvrti tog tipa u Srbiji. Vrlo brzo se svojim atraktivnim sadržajem nametnuo kao jedna od glavnih turističkih atrakcija grada.

Broj posetilaca raste svake godine, a između dva rođendana se proda oko 20.000 pojedinačnih ulaznica. Najbojniji su mališani iz Bora i okolnih gradova, a njima se ulaz ne naplaćuje.

Pored sve većeg broja gostiju raste i broj stanovnika vrta.

“Zoološki vrt je otvoren sa 47 vrsta, a osam godina kasnije imamo više od 70 vrsta i preko 130 jedinki. Prinova ima konstantno jer životinje u našem vrtu imaju povoljne u uslove i ništa im ne nedostaje”, kaže Slađana Savić PR Ustanove Zoološki vrt Bor.

Ove jeseni su asfaltirane staze u vrtu kako bi gostima šetnja po vrtu bila što ugodnija.1 KOMENTAR

  1. BEŠE JEDNOM NEIMAR ZOOLOŠKOG VRTA U BORU!

    Sve čestitke zapošljenima, životinjama i gostima u Zoološkom vrtu u Boru povodom osam letnog jubileja. Zoo Bor u krugu nema pitome i nenapadne životinje ježa, propust ili projektant zoo vrta Spaskovski ne voli ježeve. Da, ne voli ih, jer ne može da ih jaše, kao što je jahao pevače po lokalima Bora dok je pevao pesmu “Ne može mi niko ništa” na uvo Dinkića, Tadića i Vučića, klimoglavaca, šlihtera i svojih poltrona, kao što je i on prema višim po funkcijama od sebe. Sosa je ostavio zaslugom svojom da mu ZOO Bor neizostavno obezbedi kutak za slatki trenutak u kom će provesti zasluženo što je učinio za neke životinje. Zoo vrta je smestio u gradu, a penzionere na vetrometini. Penzioneri su trošak, a životinje uzor Sosi.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime