Objavljen i drugi roman borskog autora Nenada Mitrovića

Nakon predstavljanja romana „Dan nulti“ pred sugrađanima i lep prijem kod čitalačke publike, svetlost dana ugledalo je i delo „Hromi vuk“ Boranina Nenada Mitrovića. 

Izvor: fb/JV graphix

„Hromi vuk“ je roman alternativne izmaštane prošlosti, čija je radnja smeštena u godine sa početka 19. veka. Sažeto rečeno, roman bi mogao da se definiše kao istorijski triler sa elementima fantastike.

Radnja ovog dela smeštena je u Šumadiju, u jednu od kragujevačkih nahija. Misteriozna ubistva koja se dešavaju svake zime u isto vreme, oko praznika svetog Mrate, teraju namesnika beogradskog pašaluka i upravitelja svih serbskih zemalja da, pod nominalnom vlašću sultana, pošalje u tajnosti svog čoveka od poverenja, jeromonaha Bogdana da ispita zločin i pronađe krivce.

Monah Bogdan stiže u jedno malo selo, čijeg se imena i sami seljani boje i nerado ga izgovaraju, i još prve noći biva svedok užasa i straha koji vlada u tom mestu opkoljenom šumama i zaboravljenom u vremenu. Sveštenik će morati da odluči da li su počinioci zločina avetne zveri, gladni vuci, obesni turski vojnici ili tek neko od seljana a da pri tome sačuva svoj život pred opasnostima koje vrebaju.

Prema autorovim rečima, „Hromi vuk“ je priča zaokružena sama po sebi, ali predstavlja uverturu za jednu širu epsku priču o mešanju stvarnog i onostranog sveta, a književni put koji će nastaviti u romanima koji slede odvešće čitaoce u svet bogat primesama istorijskog i fantastičnog.