Objavljen roman „Droljica“ borske autorke Letice Milovanović

U izdanju Književne omladine Srbije svetlost dana ugledao je roman „Droljica“ Boranke Letice Milovanović, koji će premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu na štandu izdavača.

„Droljica“ je priča o Ani, ženi koja posle razvoda shvata da se našla u svetu totalne moralne erozije. Snalazi se i bori kao poslovna žena, ali, kada je ljubav u pitanju, shvata da se sve pretvorilo samo u „goli seks“ i interes.

Karakterna i principijelna, obećava sebi da će radije ostati sama, ali ono od čega beži u realnom životu postaje njena virtuelna stvarnost. Bezazleno dopisivanje Ane i Alekse prerasta u neslućenu strast, ali se kobno po nju ipak završava. Navikuta da dostojanstveno korača kroz život, ona pronalazi način da prevaziđe razočarenje, a život je taj koji se uvek potrudi da se svi dugovi izmire.

Kroz opise eksplicitnih scena glavnih likova autorka je želela da čitaoci otkriju i drugu stranu onlajn komunikacije sa nepoznatim osobama, poručujući da njeni junaci zapravo ne žive virtuelni život, već da im je internet sredstvo za sticanje novih poznanstava iz kojih proizilaze opasnosti.

Roman je u neku ruku i svojevrsna kritika i demistifikacija savremenog načina života.