Objedinjavanje Demokratske stranke u Boru

U Boru je danas održana tribina povodom procesa objedinjavanja Demokratske stranke (DS) na kojoj su govorili predsednik DS-a Zoran Lutovac, Aleksandar Ivanović iz „Socialdemokratske stranke“ i Nebojša Zelenović  „Zajedno za Srbiju“, koji zajedno čine predsedništvo ujedinjene Demokratske stranke.

Cilj tribine bio je da se simpatizerima i članovima predstavi ujedinjenje Demokratske stranke kao institucije sa stogodišnjom tradicijom.

„Mi smo sada politički subjekat koji će se i pravno-tehnički uobličiti u narednih nekoliko meseci. Okupili smo se da, zajedno sa našim članovima iz naše tri organizacije, čujemo kakvi su problemi ovde u Boru, ali i da boranima prenesemo šta se dešava unutar naše organizacije“, izjavio je Zoran Lutovac.

Ideja ovog skupa jeste integrativni i interakcijski razgovor o funkcionisanju Demokratske stranke, kao i pripremanje za izbore.

„Demokratska stranka je stranka u kojoj postoje ljudi koji su ostali u njoj uprkos svemu. To je institucija koja svedoči da je u Srbiji postojala jedna politička snaga koja je okrenuta modernizaciji, koja je bila i alternativa ali i pokretač koji je vukao Srbiju napred“, dodao je Lutovac.