Obnovljen rad borskog Odreda izviđača „Radomir Jovanović Čoče“

Na 69. godišnjicu osnivanja Odred izviđača „Radomir Jovanović Čoče“ iz Bora održao je Izbornu skupšnu i obnovio rad odreda.

Borski odred izviđača jedan je od najstarijih i najaktivnijih na prostoru nekadašnje Jugoslavije i uvek je okupljao veliki broj dece i mladih.

Prethodne četiri godine odred nije bio aktivan, a novo rukovodstvo očekuje da će se napornim radom povratiti stari sjaj.

Za starešinu je izabran Aleksandar Trifunović koji je istakao da je pred izviđačima veliki izazov da decu i mlade vrate prirodi, zdravim načinima života, zajedništvu i svim ostalim vrednostima koje izviđaštvo promoviše.

„U ovom trenutku je glavni zadatak da ponovo okupimo decu i omladinu jer su oni stub odreda. Cilj nam je da ponovo uspostavimo sinergiju sa državom i lokalnom uporavom i da zajedno u partnerstvu preuzmemo brigu o mladima i pripremimo ih za izazove koji ih u životu očekuju“, kazao je Trifunović.

On je najavio da će prostorije OI „Radomir Jovanović Čoče“ u srednjoj kuli Samačkog smeštaja biti otvorene za svu decu i roditelje zainteresovane da se upoznaju sa radom izviđača i onim što izviđaštvo predstavlja.

„Pozivamo roditelje da dođu u naše prostorije da saznaju gde će im deca dolaziti, ko će ih voditi, šta će učiti i kako će unaprediti znanje koje stiču u školama jer su izviđači na neki način druga škola“, rekao je Trifunović.

Gosti i prijatelji odreda podsetili su, na svečanosti održanoj u velikoj sali Doma kulture, na aktivnosti izviđača čija je uloga bila nezamenjiva u civilnoj zaštiti tokom kriznih situacija.

Najmlađim članovima uručeni su prigodni pokloni i izviđačke marame.