Očekuje nas “ledena subota” i sneg, u istočnoj Srbiji proglašen narandžasti meteo alarm

1
1147

U toku noći, između petka i subote, sutra ujutro i pre podne u centralnim, istočnim i južnim krajevima Srbije očekuje se stvaranje novog snežnog pokrivača, prognozira Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Meteorolozi upozoravaju na jak i olujni severni i severoistočni vetar sa udarima od 17 do 24 m/s, što će na planinama usloviti stvaranje snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača za oko 15 cm.

Sutra u većini mesta ledeni dan, a u nedelju (24. februarara) umeren i jak jutarnji mraz sa temperaturom ponegde i ispod -10 °C, navodi se na sajtu RHMZ.

Zbog očekivanih snežnih padavina je na području istočne Srbije proglašen narandžasti meteo alarm.

U Boru se u subotu očekuje hladno vreme praćenom snegom. Temperatura će se kretati od -1 u najtoplijem delu dana do -6 stepeni celzijusove skale.

1 KOMENTAR

  1. 😃😃😃… Mozda to i nije tako lose…..Pa kad PONOVO zaveje i zaledi…ili kad se sav taj sneg i led PONOVO otope …..pa se PONOVO reke IZLIJU… i PONOVO odnesu mostove i poplave cuvene putiće po celoj Istocnoj Srbiji….i PONOVO ih zatrpaju odroni i klizista kao na primer u Djerdapskoj klisuri i na drugim mestima… I PONOVO odseku i od ostatka Srbije i od sveta…i Kladovo, i Negotin,i Petrovac na Mlavi, i Zagubicu i Zajecar ..itd.. itd.. itd….PO KO ZNA KOJI PUT… Moguce je da ce TADA mnogi nasi dragi ,,šetaci,, i ,,nešetaci,, NAJZAD shvatiti šta u njihovom životu u Istocnoj Srbiji znaci AUTOPUT + ŽELEZNICKI KORIDOR…sto ZBIRNO znaci: Multimodalni saobracajni koridor-Istok (Crnomorski koridor) . Sto bi reko nas pametni narod ..
    ,,U svakom zlu ima i nesto dobro ,, 😃😃

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime