Očekuju se obilne padavine, zasedao Štab za vanredne situacije u Boru

0
942

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na obilne padavine koje se do petka očekuju na području Srbije. Zbog toga je u Boru danas održana hitna sednica gradskog Štaba za vanredne situacije.

Sednica je održana kako bi se utvrdio nivo spremnost javnih preduzeća i svih relevantnih faktora na lokalu koji učestvuju u radu Štaba za vanredne situacije.

RHMZ je izdao žuto meteo upozorenje za teritoriju istočne Srbije zbog očekivanih kišnih padavina većih od 20 litara po kvadratnom metru za 12 sati, odnosno opasnosti od izazivanje poplava i šteta u vezi sa poplavama.

Na sastanku se moglo čuti da su svi timovi za spasavanje na vodi Odeljenja za vanredne situacije u Boru spremni i da su u stanju pripravnosti za brza dejstva. Tehnika i pumpe u posedu Sektora su provereni, a na zalihama ima dovoljne količine džakova i folija za eventualnu igradnju bedema.

Ocenjeno je da je ovogodišnja sezona dočekana spremno jer je u prethodnom periodu učinjeno mnogo toga na preventivi.

“Prošle godine smo prvi put uredili vodotokove drugog reda u Tandi, Luki, Zlotu i time obezbedili uslove da u slučaju obilnih padavina sva voda koja se pojavi u tim mesnim zajednicama kanališe na način koji je neophodno da naši sugrađani budu bezbedni u potpunosti”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je istako da je izdat nalog Javno-komunalnim preduzećima “Vodovod” i “3. oktobar” da svako u svojim nadležnostima očiste i urede slivnike za odliv atmosferskih otpanih voda u gradu, kao i da obezbede mobilne timove koji će brzo reagovati u slučaju nevremena.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime