Od auto-puta Zaječar-Paraćin nema ništa

3
326

Pompezno najavljivan auto-put Zaječar-Paraćin koji je trebalo da poveže istočnu Srbiju sa Koridorom 10 ostaće samo još jedna u nizu neostvarenih želja građana ovog dela Srbije.

rtanj-sneg

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak izjavio je za “Novosti” da nema ekonomskog opravdanja za izgradnju takve saobraćajnice.

“Da bismo radili auto-put, dnevni promet vozila na toj deonici morao bi da bude između 15.000 i 20.000. Između Paraćina i Zaječara dnevno prođe najviše pet hiljada automobila. Tako da bi, ako govorimo o izgradnji auto-puta na toj deonici, to moglo biti ostvareno za, možda, 15 ili 20 godina”, rekao je Drobnjak.

Auto-put su najavljivali pre četiri godine tadašnja ministarka na NIP Verica Kalanović i bivši gradonačelnih Zaječara Boško Ničić. Tada se govorilo da bi se izgradnjom moderne saobraćajnice ubrzao i olakšao protok ljudi i robe, kao i da bi auto-put doprineo razvoju čitave istočne Srbije.

Deonica od Zaječara do Paraćina je u dužini od 82 kilometara je rekonstruisana, ali su i pored toga na ovom putu česte saobraćne nesreće.

Borani već decenijama maštaju o izgradnji (auto-)puta Bor – Markovac, ali se ta ideja zvanično ni ne pominje već godinama unazad.

(Novosti / Bor030)

3 KOMENTARA

  1. PRVO,pravac Zajecar -Paracin je logican spoj Timocke Krajine sa Beogradom je isto toliko logican kao pravac iz Beograda za Pariz preko Berlina. DRUGO,Timocka Krajina je mnogo manji prostor i samo je DEO Istocne Srbije…..Tako da je ta prica o povezivanju ISTOCNE SRBIJE …..potpuna BESMISLICA KOJU VIDI SVAKO DETE IZ 6 RAZREDA KOJE UCI GEOGRAFIJU SRBIJE. TRECEput ,preko Markovca je pre vise od dve decenije potpuno i zauvek odbacna ideja… jer vodi kroz zasticene prostore irezervate prirode i IZVORISTA REKA,NPR.GORNJEG TOKA RESAVE koje je na svim mapama o zastiti prirode jedno od samo dva takva prostora u Srbiji obelezeno CRVENOM bojom….tako da taj put NIKADA nece biti izgradjen.Tacka. JER JE JEDAN OD CETIRI OSNOVNA PRINCIPA RAZVOJA SAOBRACAJA EU ,A SADA I SRBIJE…EKOLOSKI PRINCIP……. Ali ce zato biti izgradjen,i to vec znaju i vrapci u citavoj istocnoj srbiji PRAVI KORIDOR koji obuhvata i rekonstrukciju i dogradju 20 postojecezeleznicke pruge do Bugarske i Mosta Kalafat-Vidin i auto put na 20 km od BORA,POZAREVAC-KUCEVO.MAJDANPEK -NEGOTIN-GRANICNI PRELAZ MOKRANJE I DALJE DO MOSTA KALAFAT-VIDIN…..DAKLE BICE IZGRADJEN …MULTIMODALNI SAOBRACAJNI KORIDOR-ISTOK, CRNOMORSKI KORIDOR. TACKA. Sve ostalo su sam BAJKE. I vecito papagajsko ponavljanje VEC POTROSENIH praznih BORSKIH pricica…..I to BORANI odlicno znaju….zahvaljujuci ,uz brojne druge borske medije, i ovom portalu BOR030. Ko ne veruje…. neka ga PRELISTA.

  2. KRAJNJE je vreme da Borani PRESTANU da mastaju….. u potpunoj i gluvoj TISINI….I da pocnu da,naprimer, GOVORE. Naprimer o tome da Bor dobije STATUS GRADA KOJI……koji JEDINI u Srbiji nema…..Ili naprimer o MS KORIDORU ISTOK……..Samo na ovom portalu stoji bar 30 DOKAZA te totalne,godinama strogo i nemilosrdno NAMETNUTE I PONIZAVAJUCE GLUVONEMOSTI BORANA……Ali taj film je VEC ZAVRSEN. Samo se na filmskom platnu jos nije pojavilo……. THE END.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here