Od naredne sezone gradski košarkaški derbi između KK “Zicer” i KK “Bor-RTB”

Do sada su to bili klubovi koji su igrali dva različita ranga takmičenja, a od sada su i rivali u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi “Istok”. Tako se trenutno može opisati stanje između mlađeg KK “Zicer” i starijeg KK “Bor-RTB”. Nakon loše sezone i ispadanja iz Prve srpske regionalne lige “Istok”, KK “Bor-RTB” pridružio se KK “Zicer” u nižem rangu takmičenja. To će značiti da ćemo naredne sezone biti u prilici da gledamo prvi borski košarkaški derbi.

Košarkaški derbi

Košarkaši KK “Bor-RTB” nakon loše sezone u Prvoj srpskoj regionalnoj ligi “Istok” ispali su u rang Druge srpske regionalne lige u kojoj je KK “Zicer” ostvario zapažene rezultate u prethodnoj sezoni, ne izgubivši nijednu utakmicu kod kuće zauzevši 4. mesto na tabeli.

S obzirom na takvu situaciju, Borani će biti u prilici da u narednim mesecima odgledaju dve utakmice između ova dva kluba i navijaju za klub koji im je draži.

Za sada jedina činjenica koja može da ugrozi takmičenje ova dva kluba jesu finansije.

Opština Bor raspisala je Konkurs za finasiranje sporta za period jul – decembar po čijem se završetku očekuje da finansijska situacija borskih klubova bude izvesnija.