Od početka godine kroz Srbiju prošlo 90.000 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je od 1. januara ove godine kroz Srbiju prošlo 90.000 migranata, kao i da je policija u potpunosti u mogućnosti da kontroliše bezbednost i sigurnost naše teritorije.

Foto: Bor030 arhiva
Foto: Bor030 arhiva

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da dnevno u Srbiju uđe do 2.000 ljudi, a najveći broj njih odmah napušta našu zemlju.

„Što se tiče onih koji su na teritoriji Srbije, prema njima se dobro postupa i svi su zadovoljni ponašanjem Srbije. Nismo imali nijedan incident između domaće populacije i migranata“, rekao je Stefanović.

On je upozorio da to, međutim, Srbiju dosta košta te najavio da će Srbija o tome razgovarati sa međunarodnom zajednicom i od nje tražiti da nastavi pomoć, kako bi bio nastavljeno finansiranje prihvata migranata i obezbeđivanje hrane i medicinske pomoći za njih.

Stefanović je najavio da će Srbija raditi na proširenju kapaciteta za prihvat migranata, ali je dodao da nije rešenje samo u tome već u izradi širokog akcionog plana na nivou Evrope.

(Tanjug)