Od ponedeljka u svim školama u Srbiji biće prisutni policajci

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Danilo Stevandić, najavio je da će od ponedeljka, tokom trajanja nastave u svim školama u zemlji, biti prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati.

Stevandić je istakao da će novih 1.200 policijskih službenika biti zaposleno ove godine kako bi se obezbedilo da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

„Već sutra od 8 sati, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Takođe, posebna pažnja biće posvećena učenicima u saobraćaju u zonama škola, kao i otkrivanju vatrenog oružja i psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, u narednom periodu očekuje se pojačano angažovanje policije na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana, uključujući trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, kao i na sportskim priredbama.

(Bor030 / RTS / Beta)