Od posledica koronavirusa u Boru preminula još jedna osoba

0
3900

U poslednja 24 sata u Boru je od posledica koronavirusa umrla još jedna osoba, a dok je prisustvo virusa potvrđeno kod još jedne osobe, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru sinoć je u ovoj ustanovi preminuo pacijent rođen 1961. godine, koji je pored hronične bolesti bio pozitivan i na koronavirus.

“Došlo je do rapidnog pogošanja stanja bolesnika i pored preduzetih mera i reanimacije, nažalost nismo uspeli da ga spasemo”, kazao je dr Joksimović.

Dr Javorka Stankulić, epidemiolog i rukovodilac Službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Bor, kazala je da je danas stigao pozitivan rezultat za još jednu osobu koja ima blagu kliničku sliku i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Ona je opštu epidemiološku situiaciju u Boru ocenila kao nesigurnu i neizvesnu dokle god je virus prisutan.

“Bilo je kašnjenja u pristizanju rezultata koji su uzorkovani u prethodne dve nedelje, ali se sada situacija poboljšala i analize stižu znatno brže”, rekla je dr Stankulić.

Koronavirus je trenutno aktivan kod 45 osoba iz Bora, dok se za još pedesetak očekuju rezultati.

Od početka epidemije u Boru je registrovano 234 slučajeva zaraze. Do sada je od posledica koronavirusa preminulo sedam osoba.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime