Od subote otvoreni bazeni počinju sa radom

Od subote, 25. juna u terminu od 11 do 19 časova otvoreni bazeni Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković” počinju sa radom. 

Cena ulaznice ostaje nepromenjena i iznosi 150 dinara, dok će karta za 30 ulazaka koštati 2.300 dinara.

Određene grupe građana će, kako kaže član Gradskog veća grada Bora, Marko Nikolić, imati mogućnost besplatnog boravka na borskim otvorenim bazenima.

„To su, pre svega, deca sa odličnim uspehom (5,0), sportisti koji su kategorisani u reprezentaciji, sportisti koji su na republičkim školskim takmičenjima osvojili jedno od prva tri plasmana, kao i osvajači državnih medalja. Deca do 7 godina takođe imaju besplatne karte, kao i osobe sa invaliditetom. Novina od ove sezone je to da je završena licitacija lokala na bazenima koji će u narednom periodu biti stavljeni u funkciju, te će naši kupači moći i ove, kao prethodnih godina, da kupuju piće i hranu na bazenu”, poručuje Nikolić.

Direktor Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković”, Nenad Petrović kaže da su za sve radove izvršene u pripremnom periodu za otvaranje letnjeg bazena sredstva obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave. Rebalansom budžeta, dodaje on, predviđen je i remont pumpi motora podbazenskog postrojenja, kao i nabavka neophodne količine hlora i sredstava za filtraciju bazenske vode.

„Kao i svake godine izvršena je sanacija školjki bazena, prelivnih kanala i gaznih površina velikog i malog bazena. Zatim, saniran je akvagan unošenjem elastične ispune na sastavima. Urađen je parcijalni remont svih sistema podbazenskog postrojenja, u šta spada redovan remont sistema hlorisanja bazenske vode, takođe izvršena je nabavka i ugradnja novih svećica za filtracioni sistem bazenske vode. Obezbeđeno je dovoljna količina za sprečavanje razvoja algi i, kao i svake godine, izvršena je detaljna dezinfekcija prostora i prostorija na bazenu”, objašnjava Petrović.

Pored spasioca koji su zaposleni u Ustanovi sportski centar, predviđeno je i angažovanje dodatnog broja spasioca, a brigu o kupačima vodiće i služba hitne pomoći Zdravstvenog centra Bor, dok kontrolu ispravnosti vode vrši Zavod za javno zdravlje Zaječar.