Odbornici danas o budžetu za narednu godinu, opozicija najavila bojkot

Deseta sednica Skupštine grada Bora zakazana je za četvrtak 26. decembra sa početkom u 9 časova.

Na dnevnom redu je 29 tačaka među kojima su rebalans bužeta za 2019. i odluka o budžetu za 2020. godinu.

Čelnici grada očekuju da će naredne godine moći da raspolažu sa 3 milijarde i 226 miliona dinara.

Predlog budžeta je prošle nedelje usvojilo Gradskog veće a tome je prethodila javna rasprava i razgovori sa predstavnicima Mesnih zajednica u gradu i selima.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da se radi o velikom, ali realnom budžetu koji je planiran na osnovu zahteva i potreba Borana.

Sa druge strane, odbornici opozicionog bloka „Mi ili Oni – Ujedinjeni za Bor“ ocenili su da se radi o „predizbornom budžetu i da će vlast trošiti stotine miliona bez jasnog plana razvoja grada“.

„Izbornim budžetom je predviđeno 90 miliona dinara za jednokratne pomoći. U praksi, najveći deo tog novca biće utrošen, kao i na prošlim izborima, za kupovinu glasova. Jedan deo novca će ići za asfaltiranje „do kuće“ mnogih članova SNS. Izgradnja „prve faze“ vodovoda u pojedinim selima je repriza prethodnih lažnih obećanja“, kazao je Dragan Marković, odbornik Narodne stranke.

Opozicija se ne slaže ni sa predlogom Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica, povratnika po sporazumu o readmisiji, tražioce azila i migranata u gradu Boru za period 2019-2023. godine, sumnjajući da se tim dokumentom „priprema osnova za dovođenje migranata u Bor“.

Odbornici opozicije su najavili da će bojkovati i ovu sednicu Skupštine grada Bora.