Odbornici SO Bor danas o rebalansu i poskupljenjima komunalnih usluga

0
28

Odbornici Skupštine Opštine Bor na današnjoj sednici zakazanoj za 9 sati odlučivaće o više od 40 predloga odluka, od kojih su najznačajnije rebalans budžeta, povećanje cena usluga komunalnih preduzeća i kadrovska rešenja.

opstina-bor-2014

Na dnevnom redu naći će se, između ostalog, izbor članova Opštinskog veća, izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – jun 2014, kao i predlog rebalansa bužeta.

Uprkos činjenici da je za prvih šest meseci ove godine izvršeno  samo 34 odsto prihoda, novim rebalansom budžeta predviđeno je povećanje sredstava “opštinske kase” za 26 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih, razloga za optimizam ima, jer se očekuje da će veliki dužnici u drugoj polovini godine izmiriti svoje obaveze prema opštini, zbog kojih je prihod budžeta od januara do juna bio tek jednu trećinu od planiranog.

Pred odbornicima naći će se i predlozi povećanja cena vode, grejanja i odnošenja smeća. Nove cene biće pet i po odsto veće od postojećih.

Nove članove upravnih i školskih odbora dobiće pojedina javna i javno-komunalna preduzeća, kao i ustanove i obrazovne institucije.

Regulisanje auto-taksi prevoza takođe će se naći na dnevnom redu sedmog zasedanja SO Bor.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here