Odbornička grupa „Ujedinjeni za Bor“ zatražila dopunu dnevnog reda

Odbornička grupa „Ujedinjeni za Bor“ u Skupštini grada Bora predložila je da se dnevni red sutrašnje sednice lokalnog parlamenta dopuni sa dve tačke.

Odbornik i šef odborničke grupe „Ujedinjeni za Bor“ Dragan Marković predao je predsedniku Skupštine grada predlog dopune dnevnog reda (sa obrazloženjem) za sednicu Skupštine zakazane za 12. mart.

Ova odbornička grupa predlaže da se dnevni red dopuni tačkama:
1. Razmatranje godišnjeg Izveštaja o ispitivanju kvaliteta ambijentalnog vazduha u Boru za 2020. godinu;
2. Razmatranje nastalih problema u zoni izgradnje rudarskih objekata i objekata u funkciji eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Peki“.

Marković je u obrazloženju između ostalog naveo da godišnji izveštaj o zagađenju za 2020. godinu pokazuje da povećanje aerozagađenje traje mesecima i da je daleko iznad dozvoljenih zakonskih propisa.

„Zbog interesa građana Bora i okolnih sela predlažemo da Skupština grada Bora po obavljenoj raspravi donese Zaključak i obaveže odgovorne da deliju u skladu sa Zakonom“, kazao je Marković.

Odbornička grupa „Ujedinjeni za Bor“ – Narodna stranka – Vlaška narodna stranka ukazala je i na probleme sa kojima se suočavaju meštani sela Slatina, Metovnica i Brestovac zbog radova na rudarskim objektima novog rudnika Čukaru Peki.