Odeljenje za vanredne situacije u Boru obeležilo Dan vatrogasaca

Odeljenje za vanredne situacije u Boru održalo je danas javnu pokaznu vežbu na platou Doma kulture i na taj način obeležilo Dan vatrogasaca, odnosno 180 godina zaštite od požara u Srbiji.

Odeljenje za vanredne situacije

Na javnoj pokaznoj vežbi na platou Doma kulture bili su prikazani timovi za rad i spašavanje na vodi, tim za spašavanje iz ruševina i vatrogasno-spasilačka jedinica. Građani su mogli da vide i da se upoznaju sa opremom ovih timova, odnosno sa svim onim što borsko odeljenje za vanredne situacije koristi u svojim intervencijama.

„Ova godina je zbog velikih padavina, što se tiče požara, veoma dobra. Imali smo veoma mali broj požara, negde oko 330 slučajeva u celom Borskom okrugu, što je oko tri puta manje u odnosu na prošlu godinu, ali je ukupan broj intervencija otprilike na prošlogodišnjem nivou. Ove godine smo, na žalost, imali više poplava i klizišta u odnosu na prethodne godine, jer je ova godina bila specifična, pre svega, po bujičnim poplavama koje su izazivale klizišta u razmerama koje do sada nikada nismo imali“, kazao je za Bor030 Ivan Janković, šef smene odeljenja za vanredne situacije u Boru.