Odlična ocena za proizvode RTB-a

Proizvodi koji izlaze iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor dobili su odličnu ocenu za kvalitet od domaćih i inostranih kupaca.

Zbog svog kvaliteta katodni bakar, plemeniti metali, bakar-sulfat (plavi kamen), sumporna kiselina i soli metala veoma su traženi na domaćem i međunarodnom tržištu.

Viska ocena za kvalitet proizvoda borske kompanije stigla od kupaca iz Londona, Ženeve, Singapura i Hrvatske, ali i sa domaćeg terena – od „Valjaonice bakra“ Sevojno, kruševačkog „Trajala“, beogradske „Tehnohemije“ i „Krušika“ iz Valjeva.

Foto: RTB Bor / Ljubiša Aleksić

Zadovoljstvo dvadesetak domaćih i toliko ino-kupaca izmereno je anketom koja je sprovedena u sklopu obaveza RTB-a Bor vezanih za funkcionisanje integrisanog sistema menadžmenta. Kupci basenskih proizvoda ocenjivali su, pored kvaliteta proizvoda i usluga, kako RTB ispunjava rokove, zahteve i očekivanja iz ugovora, kao i to koliko je efikasan u komunikaciji sa njima.

Na skali od jedan do pet RTB je od svih njih, kao zbirnu srednju ocenu, dobio 4,89.

Foto: RTB Bor

Čiste petice stigle su od najvećih domaćih i ino-kupaca, pa su tako i „Trafigura“ i „Sevojno“ katodni bakar ocenili najvišom ocenom. Britanci su peticu dali basenskom srebru, platini i paladijumu, a iz dalekog Hong Konga petica je stigla za selen.

Foto: RTB Bor

Poljaci su odličnu ocenu dali plavom kamenu i selenu proizvedenom u RTB-u Bor, a Hrvati i Grci sumpornoj kiselini, ali i brzoj, jednostavnoj i iskrenoj komunikaciji sa „Borom“.

(Bor030 / Kolektiv)