Odlična ocena za proizvode RTB-a

3
126

Proizvodi koji izlaze iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor dobili su odličnu ocenu za kvalitet od domaćih i inostranih kupaca.

Zbog svog kvaliteta katodni bakar, plemeniti metali, bakar-sulfat (plavi kamen), sumporna kiselina i soli metala veoma su traženi na domaćem i međunarodnom tržištu.

Viska ocena za kvalitet proizvoda borske kompanije stigla od kupaca iz Londona, Ženeve, Singapura i Hrvatske, ali i sa domaćeg terena – od „Valjaonice bakra“ Sevojno, kruševačkog „Trajala“, beogradske „Tehnohemije“ i „Krušika“ iz Valjeva.

Foto: RTB Bor / Ljubiša Aleksić

Zadovoljstvo dvadesetak domaćih i toliko ino-kupaca izmereno je anketom koja je sprovedena u sklopu obaveza RTB-a Bor vezanih za funkcionisanje integrisanog sistema menadžmenta. Kupci basenskih proizvoda ocenjivali su, pored kvaliteta proizvoda i usluga, kako RTB ispunjava rokove, zahteve i očekivanja iz ugovora, kao i to koliko je efikasan u komunikaciji sa njima.

Na skali od jedan do pet RTB je od svih njih, kao zbirnu srednju ocenu, dobio 4,89.

Foto: RTB Bor

Čiste petice stigle su od najvećih domaćih i ino-kupaca, pa su tako i „Trafigura“ i „Sevojno“ katodni bakar ocenili najvišom ocenom. Britanci su peticu dali basenskom srebru, platini i paladijumu, a iz dalekog Hong Konga petica je stigla za selen.

Foto: RTB Bor

Poljaci su odličnu ocenu dali plavom kamenu i selenu proizvedenom u RTB-u Bor, a Hrvati i Grci sumpornoj kiselini, ali i brzoj, jednostavnoj i iskrenoj komunikaciji sa „Borom“.

(Bor030 / Kolektiv)

3 KOMENTARA

  1. Kvalitet za Bor nikada nije bio upitan , pitanje je zasto i po cijem nalogu je doslo do opadanja kvantiteta proizvodnje .

  2. Vratimo nase rudarske strucnjake iz inostranstva u Bor. Na prvom mestu inzenjera magistra Nikolu Lucica afirmisanog i svetski priznatog strucnjaka, naseg boranina.

  3. GURNUTA SRBIJA U “MULJ”Od SOSE!

    Afera “zlatni mulj” ne trese državu, već je gurnula na dnu dna. Akteru afere Spaskovskom iliti Sosa pripisuju da je pokrao 150 miliona evra. Koliko god bila ta cifra je ipak smešna, da li se neko pita zašto je Sosa ugasio preduzeća za obezbeđenje RTB Bor, “Zaštita doo” i doveo firmu iz Beograda prijatelja čelnika RTB Bor da čuva imovinu i bogatstva RTB Bor u neku ruku kao privatno vlasništvo Sose. Vlasti Srbije stavili zeca da čuva brižno kupus i učuvao ga? Akter je od početka mandata radio različite krimogene radnje. On tvrdi da je izgradio novu topionicu, što je notorna laž. Istina je da je izgrađena fleš peć za topljenje i fabriku za proizvodnju sumporne kiseline, pri tome iskorišćena je kompletna postojeća infrastruktura. S druge strane, utrošena su sredstva kao da je izgrađena sasvim nova topionica, a gde su pare? Afera sa 10 tona manganskih kugliiz flotacije, zatim muljanje sa cisternom s vodom i bakra u vrednosti od 20 miliona evra i krađa bakarnih rezervnih delova 1,4 tona i još mnogo toga. Kako se dosta Sosa umorio trebalo bi da mu ΛV omogući, preko reda, da i odleži. Umesto to da ΛV uradi on je omogućio da se otpišu dugovanja RTB Bor od devetsto milona evra, a da ih upiše na grbači radnika i penzionera. Kako javlja „Kurir“ taj političar je nadri političar blizak saradnik prvog čoveka Srbije i generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski. Od početka mandata radio različite sumnjive radnje. On tvrdi da je izgradio novu topionicu bakra, što je notorna laž. Istina je da je izgrađena samo fleš peć za topljenje i fabrika za proizvodnju sumporne kiseline, pri tome iskorišćena je kompletna postojeća infrastruktura, a ostali su skladišta materiala, konvertori, anodne peći, trafostanice. S druge strane, utrošena su sredstva kao da je izgrađena sasvim nova topionica, a gde su pare? Pojela maca. Držte se penzioneri i ovo mora da platite.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime