Odmaralište “Savača” pod okriljem grada u turističke svrhe

Odbornici Gradske skupštine doneli su nedavno odluku da se Omladinsko naselje “Savača” sa objektima poveri na gazdovanje gradu.

Odmaralište “Savača” na Borskom jezeru, kapaciteta 140 kreveta, sa objektima, odlukom odbornika Skupštine grada Bora izuzeti su iz gazdovanja Dečje ustanove “Bambi” i biće preneti na upravljanje gradu, odnosno Turističkoj organizaciji grada Bor.

Ovo omiljeno odmaralašte dece i mladih na Borskom jezeru, okruženo kompleksom od čak 14 hektara šume nadležni su, ističe Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prepoznali kao jedan od turističkih potencijala ovog grada.

“Kao jedan od važnijih projekata za razvoj turizma i sporta grada Bora, prepoznali smo našu, do nedavno nepravedno zapostavljenu jezersku oazu – odmaralište Savača. Sistemski smo pristupili njegovoj modernizaciji i, uz podršku Ministarstva turizma, uložili skoro 20 miliona dinara u potpuno uređenje infrastrukture objekta, čime je stekao uslove za ponovno funkcionisanje”, navodi Aleksandar Milikić.

Nakon rekonstrukcije Odmaralište “Savača” raspolaže sa 12 šestokrevetnih i 34 dvokrevetne, opremljenih kupatilima i mokrim čvorom. Osim što poseduje salu za stoni tenis, šah, učionice, TV i muzičku salu, odmaralište ima i fudbalski teren, tri rukometna, sedam košarkaških, ali i uređene pešačke i futing staze, pozornicu sa osvetljenjem i zatvorenu fitnes salu.

Pogodno je i za zimske i letnje sportove, ali i organizovanje i izvođenje nastave u prirodi, sportske, izviđačke i EKO kampove,  škole talenata, radionice, seminare, letovanja, zimovanja, izlete, pripreme sportista…

“Rekonstrukcijom objekta, smeštaj je uređen po najnovijim standardima i uslovi za boravak u njemu su značajno unapređeni. Ovaj objekat je zaslužio da bude u funkciji i da, kao što mnogi Borani pamte, njegovi kapaciteti budu maksimalno iskorišćeni. Očekujemo da, u periodu koji je pred nama, Savača bude odličan deo turističke ponude našeg grada”, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Turistički i kulturni potencijali Bora”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.