Određene ovogodišnje sportske manifestacije od značaja za grad Bor

Članovi Gradskog veća doneli su Odluku o utvrđivanju sportskih takmičenja od posebnog značaja za grad Bor.

Kao manifestacije od značaja za grad Bor utvrđene su „Copper Cup” – plivačko takmičenje Plivačkog kluba Bor, Crnovrški polumaraton Atletskog kluba Bor, Memorijal „Novica Pauljičić” u bodibildingu i Međunarodni džudo turnir „Srećno” Džudo kluba Bor.

Ove četiri sportske organizacije su ispunile kriterijume za finansiranje godišnjih programa, a prema rečima člana Gradskog veća, Marka Nikolića, kriterijumi se odnose na uvrštavanje manifestacija u Nacionalni Granski savez.

„Manifestacije koje nisu zadovoljile kriterijume iz Pravilnika moći će da se finansiraju u okviru rekreativnog sporta u godišnjim programima, dok će, ukoliko narednih godina budu zadovoljile kriterijume za ulazak u Nacionalni Granski savez, takođe moći da se finansiraju kao manifestacije od značaja za grad Bor”, objašnjava Nikolić.

Sada je, nastavlja on, u toku faza isplate sredstava klubovima, a uslov za isplatu prvog dela su opravdana sredstva opredeljena prošle godine.

„Svake godine je veliki problem kada su u pitanju finansijska pravdanja jer klubovi ne dostavljaju dokumentaciju za pravdanje i iz tog razloga i kasni uplata novih sredstava. Apelujem na klubove da svu dokumentaciju spreme na vreme kako bi što pre dobili sredstva”, naglašava Nikolić.