Održan četrvrti moto skup – Borsko jezero 2011

Prethodnog vikenda na Borsko jezero održan je četvrti po redu moto skup u organizaciji moto kluba „East Bikers“ iz Bora.

Moto Skup Borsko jezeroPreko hiljadu bajkera iz Srbije i susednih zemalja okupilo se, prema rečima gostiju, na jednom od najboljih moto skupova u našoj zemlji. „Folklor“ koji prati druženja motorista – miris užarenih guma i pucanje auspuha pruvukao je na jezeru nekoliko hiljada posetilaca tokom 3 dana skupa.

Bajkeri prepoznatljivog izgleda sa dugim kosama i kožnom gaderobom na „Harlijima“ i mladići kratko ošišani na „Jamaha“ i „Kavasaki“ motorima jarkih boja našli su se na jednom mestu zbog zajedničke ljubavi prema motorima, pivu i ženama.

Moto Skup Borsko jezeroSkup je počeo u petak egzibicionim nastupom prvaka Mađarske u ekstremnoj vožnji motora Tomi Vega u borskom amfiteatru. Ljubitelji atrakcija na motoru mogli su da uživaju u polusatnom nastupu od kojeg je zastajao dah. Iako uslovi u amfitetru nisu pogodni za ovakav nastup (klizava podloga), Tomi je pokazao veliko znanje i umeće.

Moto Skup Borsko jezeroProgram u subotu – centralnog dana moto skupa počeo je nakon ručka, kada su na terenima Borskog jezera počele bajkerske igre. Ovde su bajkeri okupljnim posetiocima pokazivali šta sve znaju sa svojim ljubimcima.

Kao i svake godine, najveću pažnju Borana privukao je tradicionalni defile učesnika moto-skupa ulicama Bora.

Moto Skup Borsko jezero

Moto Skupš Borsko jezeroKolona je sa jezera pošla oko 15 časova i bez zadržavanja u Boru, već oko 16.30 časova, najveći deo bajkera je ponovo bio na jezeru gde je još jednom nastupao Tomi Veg.

Moto Skup Borsko jezeroSvirka na velikoj bini počela je oko 20 časova nastupom zvezda večeri grupa „Band X“ AC/DC tribute benda i „YU grupe„.

Moto Skup Borsko jezeroPri kraju nastupa YU grupe počela je i da pada kiša pa je deo posetilaca ranije krenuo kući dok su bajkeri provodili do jutarnih sati.