Održan drugi Međunarodni memorijalni odbojkaški turnir za pionirke i pionire „Dragan Kuzmanovski Kuza“

U Zaječaru je prošlog vikenda održan drugi Memorijalni odbojkaški turnir, posvećen nezaboravnom treneru Draganu Kuzmanovskom Kuze. Takmičenje je okupilo trinaest ekipa iz zemlje i regiona, a domaćin je bio Odbojkaši klub „Timok“.

Foto: Milena Ilić

Turnir za odbojkašice je održan u sportskoj hali na Kraljevici, a najuspešnije su bile gošće Rumunije – CSV „Craiova“. Drugo mesto je zauzela ekipa „Topličanina“ iz Prokuplja, dok je treće mesto pripalo igračicama kluba „Mladi Radnik“ iz Požarevca.

Na terenu Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ snage su odmerili pioniri. Na trećem mestu se plasirala ekipa MOK „Topličanin 2“, dok je „Topličanin 1“ osvojio drugo mesto. Domaći Odbojkaški klub „Timok“ osvojio je prvo mesto na turniru.

Foto: Milena Ilić

Ovo međunarodno nadmetanje je bila prilika za mlade igrače i igračice da pokažu svoje veštine i takmiče se na visokom nivou.

Turnir nosi ime po poznatom odbojkaškom treneru Dragan Kuzmanovski Kuza koji je od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi“. Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda.