Održan redovan sastanak povodom bezbednosti na predstojećim maturama

Predstavnici grada Bora, Policijske uprave u Boru, Centra za socijalni rad Bor, Doma omladine Bor, Kancelarije za mlade i direktori svih osnovnih i srednjih škola učestvovali su na redovnom koordinacionom sastanku povodom organizovanja predstojećih matura.

Foto: Dom omladine Bor

Ovi sastanci, koji se održavaju već šestu godinu zaredom, prema rečima člana Gradskog veća, Srećka Zdravkovića, nastali su na inicijativu Kancelarije za mlade i Policijske uprave u Boru.

Foto: Dom omladine Bor

„Ranije smo radili projekat „Matura” u okviru kojeg nam je lokalni policajac Bane Jovanović skrenuo pažnju na značaj bezbednosti maturanata, tome se priključila Kancelarija za mlade i ovo je već šesta godina kako se sastajemo i razgovaramo o potencijalnim rizicima. Razgovaramo o tome da li je dozvoljena muzika u okviru škole, ko je organizator skupova, roditelji ili škola, pogotovo kad je u pitanju mala matura. Na kraju razgovaramo i o bezbednosti, pre svega dece, pogotovo srednjoškolaca koji već imaju i vozačke dozvole, a potom i o bezbednosti lokala zbog nereda koje maturanti mogu da naprave”, objašnjava Zdravković.

Proslavu mature za osnovce organizuju roditelji, dok srednjoškolci mogu sami da organizuju proslavu.

Foto: Dom omladine Bor

Radi preventivnog delovanja, na inicijativu Baneta Jovanovića, na sastanku je bilo reči i o organizovanju edukativno-informativnih radionica koje bi podigle svest kod maturanata o postojanju potencijalnih rizika na samim proslavama velike i male mature, ali i pre njih.