Održan Sajam domaće radinosti u borskom Zoološkom vrtu

Da se po jutru dan poznaje pokazao je i današnji Sajam domaće radinosti, prvi te vrste u Zoološkom vrtu Bor, koji je uspešno najavila i prinova u Vrtu – beba kozoroga.

Prvi Sajam domaće radinosti u Zoološkom vrtu u Boru okupio je više od 15 izlagača iz Bora, ali i Zaječara i Nikoličeva. na štandovima, duž pešačkih staza i kafića “Jana” u Zoo vrtu posetioci su mogli da uživaju u kreativnim predmetima koje su izradili izlagači, ali da neke od njih i kupe.

“Ovo je prvi Sajam domaće radinosti organizovan u Zoološkom vrtu u Boru. Ideja uprave Zoo vrta je bila da se ljudima, prvenstveno sa teritorije opštine Bor, pa i šire, ako je neko zainteresovan, pruži mogućnost da svoje rukotvorine prezentuju, a i eventualno i prodaju kod nas u Vrtu. Nismo naplaćivali kotizaciju, apsolutno ništa učesnicima, samo smo želeli da im pružimo mogućnost da svoje fantastične radove izlože kod nas, a da našim stalnim posetiocima pružimo neki dodatni sadržaj“, kaže Slađana Savić, PR Zoo vrta Bor.

Prvi Sajam domaće radinosti, istakli su organizatori, opravdao je očekivanja, pa će, nema sumnje, Sajam i ubuduće biti priređivan.

„Jako mi je drago što nas je vreme poslužilo danas. Posećenost je zaista fantastična, na veliku radost uprave Zoološkog vrta, a i naših izlagača. Ono što mi je jako drago, što je bio pokazatelj da će ovo biti fantastičan dan, to je jedna prinova u Zoo vrtu. Pre dva, tri sata dobili smo malo kozorogče. Iskreno se nadam da će našim stalnim posetiocima da se dopadne ova naša manifestacija, kao i našim izlagačima i da će oni dobro proći i ukoliko sve bude proteklo kako treba ZOO vrt Bor planira još ovakvih manifestacija“, dodala je Slađana Savić.