Održana 25. sednica Gradskog veća

Na današnjoj 25. sednici Gradskog veća jednoglasno je usvojeno 19 predloga odluka koje će biti upućene na razmatranje Skupštini grada.

Gradski većnici su, između ostalog, usvojili predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Bora za 2018. godinu.

„Punjenje budžeta prošle godine bilo je 83 odsto, a izvršenje nešto više od 73 odsto što je zaista dobro u odnosu na planirana sredstva u iznosu od oko 2,5 milijarde dinara. Evidentno je da se budžet grada Bora iz godine u godinu uvećava, a kako se budžet bude uvećavao tako će se i grad razvijati. Mi smo izradili nekoliko strateških planova i na taj način ćemo sva sredstva koja uvećavaju budžet raspoređivati na unapređenje života naših sugrađana u selu i gradu“, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Na dnevnom redu su se našli predlog Odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva na teritoriji grada Bora, kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za
korišćenje javnih površina.

Većnici su razmatrali predlog Operativnog plana odbrane od poplava voda drugog reda na
teritoriji grada Bora za 2019. godinu i predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Bor za ovu godinu.

Predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na Programe rada Narodne biblioteke, Muzeja rudarstva i metalurgije, Centra za kulturu, Predškolske ustanove “Bambi”, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Turističke organizacije za 2019. godinu su takođe jednoglasno usvojeni.

„Sve ustanove su u prošloj godine ostvarile pozitivan napredak u radu, opravdale su sva budžetska sredstva i podigle su nivo usluga koje pružaju. Za razliku od javnih preduzeća, ustanove kod nas zaista ozbiljno, odgovorno i kvalitetno sprovode svoje programe rada koje donosi Skupština grada na godišnjem nivou“, ocenio je Milikić

Na dnevnom redu se našao i predlog rešenja o imenovanju Maje Bakoč za direktora Turističke organizacije Bora, koja je izabrana na konkursu.

Na sednici je bilo reči i o Predlogu Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Bora.