Održana 29. sednica borskog parlamenta

Dvadesetdeveta, verovatno i poslednja, sednica aktuelnog saziva Skupštine opštine Bor održana je danas. Pred odbornike se našlo 13 predloga odluka, a tačka vezana za uklanjanje i postovljanje montažnih objekata na javnim površinama je povučena od strane predlagača.

sjupstina-opstine

Najvažnija tačka današnjeg zasedanja pedlog odluke o prihvatanju Prostornog plana Opštine Bor usvojena je jednoglasno. Predstavnici vlasti i opozicije istakli su važnost ovog strateškog dokumenta kojim je urbanistički definisan svaki kutak grada.

Odbornici su podržali i angažovanje eksternog revizora završnog računa budžeta za 2013. godinu, što je zakonska obaveza svih lokalnih samouprava.

Odlukom većine u radni odnos u Opštini Bor primljenja je Studenka Kovačević, članica Opštinskog veća.

Kao jedna od predizbornih radnji, izabrani su novi članovi i zamenici Opštinske izborne komisije, koja je od danas u stalnom zasedanju.

Prema odluci parlamentaraca, u borskom naselju “Novi gradski centar” biće izgrađena zgrada sa dvadesetak stanova kojom će se trajno rešiti problem stanovanja, jednog broja, raseljenih i izbeglih lica koja žive na teritoriji Opštine Bor.

Nakon burne rasprave članova vlasti i opozicije, predsednik Opštine Bor Saša Vukadinović, kao predlagač, povukao je tačku dnevnog reda vezanu za regulisanje postavljanja i uklanjanja montažnih objekata sa javnih površina.

(RTV Bor / Bor030)