Održana 47. Gitarijada

Ovogodišnja 47. Gitarijade protekla je u “tvrdim” tonovima. Rok muziku upotpunio je zvuk turiranja motora učesnika 17. moto skupa. Pobednici ovogodišnje Gitarijade po odluci žirija su “Mud factory”, a publika je izabrala Zaječarski bend “Huti Ota Tre”.

Takmičenje demo bendova

Prvi dan rok festivala obeležile su Neverne bebe nastupom u Carskoj palati Felix Romuliana. U autentičnom stilu, na obroncima zidina, zvukove poznatih pesama pratilo je više od 8 hiljada obožavalaca.

Neverne bebe na Romuliani

Drugog dana na rok sceni na Kraljevici program su otpočeli bendovi “Persona non grata” i “Kiza & Bluza bend”.

Atmosfera je bila na vrhuncu kada su binu “zapalili” hitovi “Zabranjenog pušenja”. Oko 20 hiljada obožavalaca roka uživalo je u numerama “Guzonjin sin”, “Bos i hadžija”, “S’ one strane ulice“, “Od kako si otišla”, “Lutka sa naslovne strane” i mnogim drugim.

Zabranjeno pušenje na 47. Gitarijadi

“Zabranjeno pušenje” je jedna od najpoznatijih rok grupa davnih 80 – tih godina. Njihove pesme su i dalje popularne na teritorijama širom bivše Jugoslavije.

Nastupu demo bendova prethodilo je izvođenje pobednika 46. Gitarijade po oceni žirija.

Nastup demo bendova - takmičarski deo

U svom stilu preplitanja roka, rege i džeza poznati bend “Kanda, Kodža i Nebojša” nije ostavio publiku ravnodušnom.

“Prljavi inspektor Blaža i kljunovi” su u svojim pesmama parodije održali publiku na nogama do zore, kada je nastupio “Darkwood Dub”.

Prljavi inspektor Blaža i kljunovi u osvit zore

Treći dan rok festivala otvorili su bendovi “Rockout” i “Centurion”, kao uvertira za željno iščekivani nastup legendarnog “Parnog valjka”. Koncert koji je okupio najviše posetilaca ikada broji cifru od 50 hiljada ljudi.

Parni valjak na 47. Gitarijadi

“Ritam nereda” je, iako u ranim jutarnjim časovima, takođe zadržao veliki broj posetilaca.