Održana 93. sednica Opštinskog veća opštine Bor

0
17

Među 12 predloga odluka, koje su upućene na usvajanje odbornicima lokalnog parlamenta, izdvajaju se Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadrata nekretnina, što je osnov za utvrđivanje poreza u narednoj godini i predlog izmene Odluke o pravu na besplatan javni prevoz u opštini Bor.

Prva odluka, koja se tiče poreza građanima, ne treba da brine, jer će iznos u pojedninim zonama grada biti minimalno povećan, dok će u nekim biti isti ili smanjen.

“Nema velikih promena u porezu na imovinu, već je razlika nastala samo u onom dfelu koji se odnosi na amortizaciju, tako da građani neće osetiti razliku na osnovu tog poreza, kaže Aleksandar Milikić”, predednik Opštine Bor.

Pravo na besplatan prevoz će u narednoj godini imati i socijalno ugroženi učenici borskih srednjih škola.

“Naša je obaveza da 53 socijalno ugroženih srednjoškolaca dobije pravo na bespatan prevoz, jer mi kao socijalno odgovorna opština moramo voditi računa o tome. Nedostatak novca za kartu u javnom prevozu ne treba da bude prepreka jednom mladom čoveku da nastavi svoje školovanje. Zato i donosimo ovakvu odluku”, dodaje Aleksandar Milikić.

Pored ovih, usvojen je i predlog Odluke o administrativnim taksama, kojom se usklađuju takse za obavljanje usluga taksi prevoza, kao i taksa od 500 dinara za upis stambene zajednice u Registar stambenih zajednica. Članovi Veća su dali zeleno svetlo i predlozima rešenja o osnivanju Saveta za socijalnu politiku i o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ “Petar Radovanović” u Zlotu.

Konačnu reč o ovim i drugim predlozima odluka, koji su na ovoj sednici usvojeni, daće odbornici SO Bor na narednoj sednici.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here