Održana javna pokazna vežba protivpožarne zaštite u kompaniji „Srbija Ziđin Majning” [FOTO]

U saradnji sa Vatrogasno spasilačkom četom Bor, u upravnoj zgradi kompanije „Srbija Ziđin Majning” organizovana je javna pokazna vežba protivpožarne zaštite.


Najviši standardi bezbednosti i konstantan rad na njihovom unapređenju, primarni su ciljevi kompanije „Srbija Ziđin Majning”. Demonstracija vežbe bila je na visokom nivou profesionalizma i efikasnosti i jedna je od mnogih koje je „Srbija Ziđin Majning” organizovala u saradnji sa pripadnicima borske Vatrogasne brigade sa ciljem da osigura bezbedno radno okruženje za sve zaposlene, ali i radnike u podizvođačkim firmama, kao i bezbednost trećih lica.

„Prisustvovali smo izvođenju javne pokazne vežbe gašenja požara na drugom spratu upravne zgrade kompanije Srbija Ziđin Majning, gde su vatrogasci simulirali gašenje požara i evakuaciju svih ugroženih radnika, kao i evakuaciju  jednog povređenog radnika sa trećeg sprata. Pored javne pokazne vežbe, kao i uvek, edukujemo radnike o tome kako postupiti pri izbijanju požara i kako da pravilno upotrebe protivpožarne aparate i na taj način pomognu i nama”, rekao je Ivan Janković, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor.

Kompanija „Srbija Ziđin Majning”, prema rečima supervizora Odseka za obuke u Službi za bezbednost i zdravlje na radu Igora Zlatkovića, ističe se po svojoj proaktivnoj strategiji bezbednosti, a današnja pokazna vežba je, smatra on, jasan pokazatelj da su bezbednosne procedure i obuke integrisane u svakodnevne operacije kompanije.

„Javna pokazna vežba protivpožarne zaštite koju smo imali priliku da vidimo predstavlja još jedan primer naše posvećenosti bezbednosti kao apsolutnog prioriteta, ali i kontinuiranom unapređenju standarda bezbednosti i odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo. Vatrogasno spasilački bataljon je demonstrirao izuzetnu koordinaciju, brzu reakciju i veštinu u suočavanju s potencijalnim izazovima. Zahvaljujem se svim pripadnicima Vatrogasno spasilačke čete Bor na predanom radu i posvećenosti. Nastavićemo zajedno da radimo kako bi bezbednost naših zaposlenih, ali i cele zajenice ostala na visokom nivou”, istakao je Zlatković.

Ovakve vežbe od velikog su značaja za podizanje nivoa svesti i pripremljenosti zaposlenih za reagovanje u potencijalnim kriznim situacijama.

„Danas sam učestvovao u pokaznoj vežbi, kao jedan od povređenih radnika kog su vatrogasci evakuisali sa prvog sprata. Vatrogasci su po dolasku izvršili pretres i pronašli mene koji se nisam evakuisao, stavili mi masku sa komprimovanim vazduhom i izvukli me napolje. Ovo je jedno značajno iskustvo, koje nam pomaže da naučimo kako da regujemo u ovakvim situacijama”, rekao je Uroš Jocić, zaposleni u Kompaniji Srbija Ziđin Majning.

Sistematično planiranje, sprovođenje redovnih vežbi i obuke zaposlemih ukazuju na posvećenost kompanije „Srbija Ziđin Majning” da stvori bezbedno radno okruženje čime osigurava dobrobit zaposlenih i održivost poslovanja u dugoročnom planu.