Održana konferencija za novinare Saše Mirkovića

Saša Mirković podpredsednik Pokreta „Živim za Krajinu“ održao je  konferenciju za novinare povodom sukoba sa Draganom Žikićem, predsednikom OO Socijalističke partije Srbije. Ovo je bila, kako je sam Mirković istakao, njegova lična konferencija za novinare a ne konferencija pokreta.

Saša Mirković podpredsednik Pokreta „Živim za Krajinu“ održao je  konferenciju za novinare povodom sukoba sa Draganom Žikićem, predsednikom OO Socijalističke partije Srbije. Ovo je bila, kako je sam Mirković istakao, njegova lična konferencija za novinare a ne konferencija pokreta.

 

 

Mirković je izjavio da Gospodin Žikić, a ne Socijalistička partija Srbije, vodi jedan privatan rat protiv njega zato što mu je ukinuto mesto večitog zamenika predsednika opštine, gde je uvek bio u senci i krio se iza predsednika opštine. Samim tim mu je oduzet i veliki izvor prihoda.

Opština je u velikoj krizi i meni je žao zbog toga ali nalazi se u krizi ne zbog pokreta „Živim za Krajnu“ i ne zbog Saše Mirkovića. Problemi datiraju još od pre 2000. godine jer su ljudi, na čijem je čelu Dragan Žikić, sive eminencije u opštini Bor. Mi nećemo odustati u našoj političkoj borbi za bolji život građana bez obzira na besomučne laži i izjave Dragana Žikića“ – izjavio je Mirković.

Takođe je istakao da je saradnja između pokreta „Živim za Krajinu“ i SPS-om odlična. Žikićeve izjave da je Mirković na bilo koji način koštao opštinu Bor su laži, jer se na njenom čelu proteklih dvanaest godina nije nalazio Saša Mirković, niti bilo ko iz pokreta već isključivo Dragan Žikić. U predhodnih dvanaest godina su pored Žikića na vlasti bile razne strukture ali nikada pokret „Živim za Krajinu“.

„Kao predsednik komisije za stambena pitanja ja nikada nisam video da je neka sirotinja dobila stan. Ja sam Žikića molio da se stan dodeli porodici kojoj je stan izgoreo prošle godine, ali je stan morao da se da nekoj balerini. Dragan Žikić je u to vreme ucenjivao i mene i gospodina Marijanovića“ – rekao je Mirković.

On se zapitao dokle treba neko da plaća struju zbog toga što je Dragan Žikić lično postavio Dragoslava Nikolića za direktora Toplane. Pitanja na koje treba potražiti odgovore su, da li radnici Toplane treba da primaju redovne plate a da uglja nema i gde su 180 miliona dinara od kredita koje je prosle godine dobila Toplana da bi građanima Bora obezbedila grejanje? Isto ovo pitanje postavlja i nadležnim istražnim organima i načelniku SUP-a gospodinu Barcu.

„Ja nikada neću da uzmem niti sam uzimao nešto što mi ne pripada. I ako mi je Žikić meni lično tražio 20% da bi sklapao neke ugovore mene to nije zanimalo. Žikić je na veoma volšeban način ubacivao ugovore za vatromete koje je plaćao po milion dinara i potpisivao je fakture za prevoz koji nisu ugovorom precizirane. On nije imao pravo da to radi kao zamenik predsednika opštine i nikada nije rekao gde su voženi ljudi. Takvih faktura ima mnogo a za to postoje i drugi politički subjekti, kao što je Demokratska Stranka bivšeg predsednika opštine Srđana Marijanovića, kod kojih se ovo može proveriti“ – rekao je on.

„Ovde više nema mesta politici. Ovo je borba za opstanak. Ja neću više da se delim na pokrete, Radikale, SPS ili Demokrate. Treba svi da stanemo u jednu liniju kako bi odbranili ovaj narod i da taj narod može sutra da živi i da se ogreje“ – istakao je gospodin Mirković na kraju svoje konferencije za novinare.

 

{youtube}REQjWksZIMg{/youtube}