Održana radionica o energetskoj efikasnosti u stambenim zgradama

U okviru projekta „Bolja Energija“, koji se sprovodi u saradnji Privredne komore Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga održana je radionica posvećena profesionalnim upravnicima stambenih zgrada i predstavnicima lokalnih samouprava koji su odgovorni za energetsku efikasnost.

Foto: Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okuga

Radionica pod nazivom „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“ deo je šireg projekta „Bolja Energija“ čiji je cilj promovisanje efikasnog korišćenja čistih energetskih resursa u građevinarstvu i unapređenje energetske bezbednosti u postojećim stambenim zgradama putem korišćenja obnovljivih izvora energije.

Foto: Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okuga

Predavač je bila gospođa Milica Knežević, master inženjer arhitekture i ekspert PKS za energetsku efikasnost, koja ističe da polaznici obuke stiču znanja o mogućnostima unapređenja energetske efikasnosti u stambenim zgradama i da su upravo profesionalni upravnici i predstavnici lokalne samouprave jedan od najvažnijih aktera u celom procesu, jer oni treba pre svega da se informišu o ovoj temi i da primene znanje u praksi kada u punom kapacitetu počne primena zakona i propisa o energetskoj efikasnosti.

Foto: Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog okuga

Prvi krug obuka se održava od 5. do 13. jula, a drugi će se održati tokom avgusta/septembra 2023. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu i regionalnim privrednim komorama u Somboru, Zaječaru, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu i Nišu. Ovi obuci ima za cilj da osposobi upravnike stambenih zgrada i predstavnike lokalnih samouprava da efikasnije koriste energetske resurse i unaprede energetsku efikasnost u stambenom sektoru.