Održane Sportske igre mladih u Boru [FOTO]

Kvalifikaciono takmičenje manifestacije „Sportske igare mladih“ juče je održano u borskom sportskom centru. Učešće je uzelo više od 500 školaraca iz Bora.

sportske-igre-mladih-bor

Boru je pripala čast da pored Beograda, Niša, Kragujevca, Kruševca, Novog pazara, Pančeva, Vršca, Novog sada i Subotice bude jedan od domaćina takmičenja koje se ove godine prvi put organizuju u našoj zemlji.

„Sportske igre mladih“ pokrenute su u Hrvatskoj pre 18 godina i od tada okupljaju veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, najpre iz Hrvatske, potom iz Bosne i Hercegovine, a od ove godine i u Srbiji. Igre su u međuvremenu postale jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u regionu.

Predsednik Opštine Bor Živorad Petrović istakao je značaj ovakvih manifestacija za mlade u „gradu bakra“.

Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor
Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor

„Ovo je jedna sjajna manifestacija i meni je neizmerno drago što je ove godine Bor uzeo učešće. Mladi ljudi su naša budućnost i mislim da je ovo pravi način da se jedna mlada generacija dovede na pravi put. Ovo je ulaganje u našu budućnosti i razvoj mladih“, rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima lokalna samouprava nastaviće da podržava sadržaje u kojima učestvuju najmlađi Borani.

Takmičenja u malom fudbalu, košarci i igri „između dve vatre“, zbog kišovitog i prohladnog vremena održana su u velikoj hali Ustanove „Sportski centar Bor“. U zatvorenom prostoru održan je u Coca-Cola kup u fudbalu u kavezu popularnom „kejdžbolu“ (cageball).

Trka na 60 metara održana je na stadionu fudbalskog kluba „Rudar“.

Gordan Todorović, predsednik Sportskih igara madih Srbije pohvalio je organizaciju takmičenja u Boru.

Gordan Todorović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije
Gordan Todorović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije

„Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku (Živoradu) Petroviću, gradskom većniku za sport gospodinu (Marku) Nikolovskom na vrhunski odrađenom poslu. Domaćinski prilaz kompletnoj organizaciji. Rezultati su tu na tribinama, veliki je veliki broj ekipa koje su se prijavile.

Nažalost vremenske neprilike su nam malo pokvarile kompletan utisak i ovo bi izgledalo sve mnogo moćnije i lepše da je na trgu. Morali smo da se prilagodimo vremenu i smatram da je ipak ovo dobro organizovano takmičenje. Mi smo sa naše strane zadovoljni“, rekao je Todorović.

On je takoće najavio da će pojedine ekipe ići direktno za veliko finale u Splitu dok se drugoplasirane kvalifikovati na državno prvenstvo u Beogradu.

[RFG_gallery id=’29’]