Održano književno-edukativno veče “Stop nasilju” u Narodnoj biblioteci u Boru

0
41

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević iz Bora kraj godine obeležili su organizacijom književno-edukativne večeri “Stop nasilju” u Narodnoj biblioteci u Boru, kojoj je prisustvovao veliki broj učenika i nastavnika ove škole.

Sa svojom nastavnicom srpskog jezika Ivanom Mihajlović, kraj prvog polugodišta đaci odeljenja VIII-3 završili su prigodnom književno-edukativnom večeri “Stop nasilju”, organizovanoj u borskoj biblioteci.

Kao inspiracija za događaj poslužile su Andrićeve pripovetke o deci, u kojima se kao jedna od važnijih tema provlači i aktuelna tema nasilja. Osim upoznavanja sa Andrićevim delima i junacima, osmaci su publiku upoznali i sa različitim vrstama nasilja, njihovim posledicama i načinima na koje se mogu sprečiti.

Sav elektronski materijal koji je pratio izlaganje učenici su kreirali na časovima dodatne nastave iz srpskog jezika i pokazali da umeju da preduzmu jaku incijativu po pitanju važnih i ozbiljnih problema sa kojima se današnje društvo susreće.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime