Održano „Veče satire“ na platou Doma omladine [FOTO]

Događaj „Veče satire“ organizovan je i ove godine u sklopu manifestacije „Nedelja mladih“, a organizatori ističu da je celokupan praznik obeležen na najbolji mogući način.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Tradicionalno obeležavanje Nedelje mladih završeno je interesantnom Večeri satire, kulturnim događajem u zajedničkoj organizaciji Udruženja „Satira 2010“, Doma omladine i Kancelarije za mlade.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Bogat program ispunio je veče u kome su se nizali aforizmi i satira poznatih borskih aforističara i satiričara, ali su se publici predstavili i neki novi mladi naraštaji sa svojim viđenjem stvarnosti, a kojim su nasmejali sve prisutne.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

„Jednom sam bio u javnom preduzeću gde mi je tata direktor. Koji su to familijarni odnosi! Mama, tata, tetka, braća, sestre…“, jedan je od aforizama Ljubiše Mikulovića, predsednika Udruženja ‘Satira 2010’, a kojim je nasmejao prisutnu publiku.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Pored čitanja aforizama, program je upotpunio i prigodan muzički program poznatog borskog muzičara Ace Ringa.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Za sam kraj večeri mladi su za mnogobrojnu publiku izveli komad „Čekaonica“, satiričan skeč o stanju u zdravstvu i odnosu, kako zdravstvenih radnika prema pacijentima, tako i pacijenata prema medicinskim radnicima.