OFK „Slatina“ u sredu dočekuje RFK „Majdanpek“, OFK „Bor“ poražen na početku sezone

OFK „Slatina“ dočekaće u sredu od 17 časova ekipu RFK „Majdanpek“ u okviru prvog kola fudbalske Zone „Istok“.

Slatina je nakon završetka prethodne sezone, u kojoj je zauzela deveto mesto, uglavnom zadržala okosnicu ekipe koja je nadograđena uz nekoliko pojačanja. Očekujemo ih i ove godine u borbi za sredinu tabele.

Majdanpek, koji je sezonu završio na osmom mestu, pre svega svoje bodove osvaja na domaćem terenu, ali je svakako ekipa koja će probati da otkine i koji bod na gostovanju.

Očekuje nas veoma zanimljiv meč prvog kola, prilika da vidimo spremnost i uigranost i jedne i druge ekipe nakon letnjeg pripremnog perioda.

Rezultati prvog kola

Prethodnog vikenda na terenima istočne i jugoistočne Srbije otpočela je fudbalska sezona u novooformljenoj fudbalskoj Zoni „Istok“. Ove sezone u Zoni „Istok“ takmičiće se ekipe iz tri regiona: Borskog, Zaječarskog i Pirotskog.

Borski region predstavljaće šest ekipa: OFK „Bor“, FK „Hajduk Veljko“, FK „Đerdap“, FK „Brodoremont“, OFK „Slatina“ i RFK „Majdanpek“.

Zaječarski region: FK „Timok 1919“, FK „Kablovi“, „BSK“ Bogovina, FK „Rtanj“ i „OFK 019“ Zaječar.

Pirotski okrug: FK „Rajko Mitić“, FK „Balkanski“, FK „Jedinstvo“ Pirot, FK „Lužnica“ i FK „Tanasko Rajić“.

U okviru nekompletnog prvog kola postignuti su sledeći rezultati:

Timok 1919 – Rajko Mitić 2:1

Đerdap – OFK Bor 2:0

BSK – OFK 019 2:0

Lužnica – Jedinstvo (P) 3:2

Kablovi – Rtanj 1:0

Hajduk Veljko – Brodoremont 4:2

Utakmica između OFK „Slatina“ i RFK „Majdanpek“ odigraće se u sredu od 17 časova, dok je meč između FK „Tanasko Rajić“ i FK „Balkanski“ odložen.