OFK Zlotu lopovi odneli i kapije [FOTO]

Nepoznati počinioci su, u noći između ponedeljka i utorka, obili prostorije Omladinskog fudbalskog kluba “Zlot” i odneli sportsku opremu vrednu oko 150.000 dinara.

Foto: OFK Zlot

Lopovi su pod okriljem noći razvalili vrata delegatske prostorije i iz prostorija FK Zlot ukrali vrednu opremu, pa i pehare koje su fudbaleri osvajali na prvenstvima.

Sportisti su ostali uskraćeni i za sedam pari firmiranih i vrednih kopački, Adidas i Nike, od kojih samo jedan par vredi stotinu evra.

Na spisku ukradene robe je i kotur kanapa za mreže, pa čak i radio cd plejer i pištaljke.

Foto: OFK Zlot

Očigledno da im sve to nije bilo dovoljno pa su skinuli i mreže sa golova, a kako su imali dovoljno vremena, odneli su i tri kapije sa stadiona i to sa sve šarkama.

“Mi smo bili na stadionu do 19 časova i pretpostavljamo da se sve ovo desilo tokom noći i rano ujutru. Jutros smo primetili krađu oko 7 sati i 30 minuta kad smo otišli na stadion. Prvo što smo videli je da su skinuli kapije i odneli ih, kao i da su skinuli mreže sa golova. Skinuli su glavnu kapiju stadiona, kao i kapije prema tribinama i iza gola. Verovatno su posle obili prostorije delegatske prostorije i odatle izneli opremu. Odneli su i šrafovski materijal koji smo pripremili za planiranu rekonstrukciju terena”, kaže za Portal Bor030 Dragan Janošević, član Uprave FK Zlot.

Uz to su nepoznati odneli i tri Nike lopte. Da su znali šta rade svedoči i činjenica da su uz lopte, od kojih svaka vredi po 70 evra, odneli i pumpu, dve štoperice, tri zastavice za sudije i dve kompletno opremljene lekarske torbe.

“Bukvalno su vrata delegatske prostorije bila razvaljena. Čak su dirali i mesto na kojem držimo alat. Zatekli smo slomljen kramp kojim su razvalili vrata, a kad su ga slomili, verovatno su uzeli šipku od ograde i nastavili da lome”, ističe Janošević.

Foto: OFK Zlot

U klubu veruju da su nepoznati počinioci dobro znali šta se sve čuva u opljačkanim prostorijama, kao i koliko sve to košta, baš zato što su lopovi najveći deo plena birali među opremom koja je kupljena pre početka sezone, pa mnoge od ukradenih stvari nisu ni korišćene.

Fudbalski klub Zlot je o svemu obavestio i policiju, koja je izvršila uviđaj, te očekuju da se nepoznati što pre privedu licu pravde.