Okupljanje ljubitelja zastavinih vozila

Vikend za nama obeležio je nesvakidašnji skup ljubitelja zastavinih vozila. Na borskom Strelištu, u večernjim časovima, ređali su se „jugići“ i „stojadinke“, a društvo su im pravili automobili našeg „Extreme tuning styling club-a“.

DMB

DMB CLUB je nastao pre nedelju dana i već broji 14 članova. Cilj im je, kažu, da im se pridruže i ostali ljubitelji zastavinih automobila.

„U Beogradu već odavno postoji zastava fan club a mi smo želeli da i naš grad ima jedan takav. Naziv DMB je Dvadeset i prvi Maj Beograd, a to je fabrika koja proizvodi motore za zastavina i jugo vozila“ – objasnili su nam članovi ovog kluba.

„Do sada u Boru niko nije okupio sve ljubitelje „jugića“ na jednom mestu. Mi smo pokušali i uspeli da prikupimo desetak. Svakim danom naš klub je bogatiji za po nekog člana“ – kažu oni.

„Veliki broj ljudi vozi zastavina vozila u Srbiji iako se ona više ne proizvode. Poslednji zastavin automobil iz fabrike je izašao 21. novembra 2008. godine, tačno 37 godina i šest dana nakon prvog serijskog primerka. Proizvedeno je ukupno 1.045.258 primeraka“ – navode članovi kluba.

Naredno okupljanje članovi DMB CLUB-a najavljuju za septembar.