Omladina Bora u borbi za više kvalitetnog medijskog sadržaja za mlade

Uličnim performansom, pod sloganom „Sklonimo poveze sa očiju – da se mladi vide“ aktivisti borskog Doma omladine skrenuli su još jednom pažnju na nedostatak kvalitetnog sadržaja za mlade u domaćim medijima.

Akcija je deo projekta i kampanje „Da se mladi vide!” koji Dom omladine Bor nastoji da skrene pažnju javnosti na ovaj problem koju su prepoznali mladi u našem gradu.

Nedavno je sprovdena anketa na kojoj je od 300 ispitanika od 15 do 30 godina starosti na pitanje „Da li se mediji ciljano bave ključnim problemima mladih?“ čak 91 odsto (273) odrično odgovorilo.

Velika većina mladih u Boru tvrdi da se mladima u medijima više pominju u negativnom nego u pozitivnom kontekstu.

U okviru projekta održana je tribina na kojoj su učestvovali predstavnici organizacija mladih i za mlade, urednici lokalnih medija u Boru i predstavnici lokalne samouprave na kojoj je zaključeno da nedostaju sadržaji za mlade i da će svako u okviru svojih nadležnosti preduzeti korake kako bi se ovakvo stanje popravilo.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.