Omladina LDP: Odgovornost je na mnogima

Povodom ubistva Milana Ljubisavljevića, Omladina Liberalno demokratske partije u Boru oglasila se saopštenjem za medije.

Povodom ubistva Milana Ljubisavljevića, Omladina Liberalno demokratske partije u Boru oglasila se saopštenjem za medije.

 

„Omladina Liberalno demokratske partije u Boru smatra da zbog tragedije koja se dogodila ispred noćnog kluba „Monca“ treba da odgovaraju mnogi.

Mora da odgovara i javni tužilac što brdo prijava čami u sudu, da odgovaraju svi oni koji sada mašu ugovorima koji su već godinu dana dostupni na internetu, da odgovaraju inspektori koji po celi bogovetni dan sede u „Stritu“ umesto da kažnjavaju vlasnike tih istih lokala što nemaju fiskalne račune, što toče alkohol maloletnicima, što zapošljavaju maloletnice. Da li imamo razloga da verujemo da će oni nekoga da kazne?

Želeli bismo da vidimo, kako će da budu kažnjeni policajci koji su ko zna šta radili na svega 5 metara od ograde gde su naši vršnjaci skakali svom drugu na glavu i lomili mu kičmu.
Želimo da vidimo kako će i da li će ikada biti kažnjeni policajci koji čekaju da se rašćisti gužva pa da se oni umešaju.

Svake večeri prolazimo ulicom u kojoj je Studentski dom i škola „3. oktobar“ i svake večeri u ulici u kojoj je ograničenje 40 km/h jedan veliki beli auto beogradske registracije juri preko 100 km/h, okreće se u mestu, koči, turira. Ponekad mu se pridruže i još neki. Posle se skupljaju na parkingu preko puta Nove tržnice i turiraju automobile. Policije niotkud.

Ali, zato će kao hajduci da iskoče iz nekog žbuna da vas kazne ako ste nepropisno prešli ulicu. Ako nekoga od nas uhvate u tom „nedelu“, mi smo čvrsto rešili da ne platimo kaznu i odemo nekoliko dana u zatvor. U ovoj državi nije sramota biti u zatvoru. U zatvoru nisu lopovi, kriminalci i ubice, već neki sitniji prekršitelji. U ovoj državi je sramota da budeš obrazovan, da budeš pošten, da radiš i živiš od svog rada – JER SI ONDA GLUP! Onda radiš i ne primaš platu, bojiš se da otvoriš sopstveno poštansko sanduče od pristiglih računa i opomena iz banke, bojiš se za goli život dok hodaš trotoarom, bojiš se da te neko ne isprebija na putu od škole do kuće. A ovi što kradu i ubijaju ne boje se ničega. A lepo i lagodno žive.

Neće problem rešiti zatvaranje „Monce“ niti bilo kog drugog sličnog lokala. Ovo kažemo iako jesmo od sveg srca za to da se „Monca“ zatvori jednom za svagda, a i sruši, ako je moguće.
Problem će rešiti zakoni i drakonske kazne. Zakoni koji će važiti za sve i kazne koje će biti propisivane svima, bez razlike.

Roditelji, škola, televizija, sud, policija, inspekcija, opštinska vlast – svi su krivi zbog ovoga što se desilo, što se dešava svakog dana i noći, samo je preksinoć kulminiralo i završilo se na najstrašniji mogući način.

Naši vršnjaci – žrtva i brutalni zločinci. Ne možemo da dođemo k sebi od tolikog užasa.

Ne možemo da prestanemo da se pitamo – grešimo li i mi negde? Šta će biti sa nama onoga trenutka kad više apsolutno niko neće biti bezbedan ni na ulici ni bilo gde? I mislimo da je pravi trenutak da se ovo zapitamo i zahtevamo odgovornost svih. Od policije, tužilaštva i opštinskih vlasti, do svojih roditelja.“ – rekla je Biljana Đaković, predsednica omladine LDP-a.