Omladinska emisija “Šta ima?” u režiji Doma omladine Bor

U Domu omladine Bor već nešto više od godinu dana stvaraju se epizode omladinske emisije “Šta ima?” koje imaju za cilj da Boranima predstave uspešne sugrađane.

Snimanje prve epizode ove omladinske emisije završeno je u julu 2019. godine. Iako je bilo prekida u radu, usled pandemije virusa kovid 19, ekipa Doma omladine do sada je nasnimila osam epizoda emisije “Šta ima?” koje možete pogledati na YouTube kanalu Doma omladine Bor.

Ideja za stvaranje jedne ovakve emisije nastala je kao inicijativa dvojice osnivača medijskog tima Doma omladine Bor. Jovan Janjić i Lazar Ranđelović rešili su da svoje interesovanje za rad sa video-materijalima i voditeljstvom pretvore u kvalitetnu omladinsku emisiju u kojoj će ugostiti uspešne Borane iz oblasti sporta, umetnosti, filma, muzike, blogovanja, IT sveta, preduzetništva.

Iako uz oskudnu opremu, nepostojanje studija za emisiju i manjka iskustva, velikim angažovanjem i entuzijazmom osnivača medijskog tima Doma omladine stvorena je priča koja postaje sve poznatija našim sugrađanima.

Kada se nalazite ispred objektiva sa gostom potrebno je dosta sigurnosti i koncentracije, a svoje iskustvo otkrio nam je voditelj emisije Lazar Ranđelović.

“U srednjoj školi sam počeo da pišem svoj blog, kasnije i u sportskoj redakciji portala “Bor 030″, pa se od tud nekako javila želja da se oprobam i kao voditelj emisije. Kao potpuni amater u ovom poslu nemam preveliku tremu tokom vođenja emisija i veoma lako umem da preuzmem inicijativu u razgovoru kada uočim da je gostu neugodno. Priprema za emisiju nije uvek jednostavna, potrebno je dosta istraživanja ali se uvek potrudim da i gost i ja dođemo što spremniji na snimanje”, kazao je Ranđelović.

Kvalitet ove emisije prepoznao je i grad Bor koji je ovog leta odobrio projekat pod nazivom “Borani, šta ima?”, upravo podstaknut ovom emsijom. Cilj ovog projekta bio je obučavanje borskih omladinaca iz oblasti video produkcije, rada na fotografiji i vođenju emisije ovakvog tipa.

Polaznici projekta su uz savete iskusnih članova tima InFocus studija i članova medijskog tima Doma omladine, nakon nekoliko meseci i više radionica stekli potrebno znanje za stvaranje finalnog produkta koji takođe možete videti na YouTube kanalu Doma omladine Bor.

Svoje iskustvo u produkciji emisije “Šta ima?”, izneo nam je i koordinator ovog projekta Jovan Janjić.

Poslednje dve epizode emisije, snimljene su kao deo projekta “Borani, šta ima?”. Do sada je u emisijama bilo dosta poznatih lica našeg grada, a ekipa Doma omladine obećava još dosta epizoda, jer kako kažu spisak uspešnih Borana je poprilično veliki”.