Omladinski klub u Donjoj Bela Reci dobio opremu od grada Bora

Grad Bor izdvojio je finansijska sredstva za opremanje dvanaest seoskih Omladinskih klubova, a Donja Bela Reka je prvo selo kojem je danas uručena ova oprema, a narednih dana biće snabdevena i ostala sela.

Sva sela će, preko svojih mesnih zajednica, dobiti Omladinske klubove, a kako kaže član Gradskog veća, Srećko Zdravković, to će omogućiti mladima na selu da kvalitetno provode vreme.

„Svako selo na teritoriji grada Bora dobiće identičnu opremu. Radi se o laptop računaru, multifunkcionalnom uređaju za fotokopir, štampu, a tu su i stoni fudbal i stoni tenis sa pratećom opremu”, kaže Zdravković.

On je dodao de će svaka seoska mesna zajednica dobiti i besplatne vaj-faj zone za sve meštane na koji će moći da se uključi do 50 korisnika u jednom trenutku.

„Do sada je u sedam sela dostupan internet signal koji ćemo pojačati u narednih 30 dana, dok su u preostalih pet sela potrebne bazne stanice radi dostupnosti signala i operatera koji odašiljaju signal na tim teritorijama. Radićemo na tome da bazne stanice spustimo do centra sela, mesne kancelarije, kako bi meštani imali pristup internetu”, objašnjava Zdravković.

Predsednik Omladinskog kluba Donja Bela Reka, David Urošević kaže da će Omladinski klub dosta značiti mladima u Donjoj Bela Reci.

„Pre svega, mladi će imati gde da izlaze, prostorije koje mogu da koriste tokom zime, pošto do sada nismo imali gde da se skupljamo i družimo. Dobili smo i stoni tenis, stoni fudbal i mislim da ćemo se ovde lepo zabavljati i provoditi slobodno vreme”, kaže Urošević.