OPET BELA UTVARA: Da li je misterija na putu Bor – Zaječar zaista rešena?

Iako su mladići koji su danima lutkom obučenom u belo plašili vozače na magistralnom putu Bor-Zaječar uhapšeni, tvrdnje da se na ovom putnom pravcu zaista viđa bela utvara nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

bela-utvara

Bela dama je tip ženskog duha koga često ima u legendama i pričama iz ruralnih krajeva čtavog sveta, od Engleske do Filipina, od Nemačke do Japana. U nekim zemljama ona je nesrećno zaljubljena devojka, drugde, pak, to majka koja traga za detetom. Neki narodi je vide kao osvetnicu, a neki kao vesnika skore propasti i nesreće.

Ako se prisetimo, ne tako davne 2011. godine grupa mladića zabavljajući se plašila je vozače na magistrali između Bora i Zaječara lutkom koja je trebalo da simbolizuje belu utvaru.

Međutim, samo par godina kasnije, u emisiji “Srpske misterije”, emitovana je priča borskog policajca, koji je želeo da ostane anoniman, a po kome je ona vrlo stvarna.

“Na pola puta između Bora i Zaječara uhvati mene nužda, te stadoh. Taman kad sam krenuo ka šumarku, shvatih da nisam sam. Odsekao sam se. Uperim lampu ka strani gde sam video da je nešto prošlo. Ne mogu da objasnim šta je to bilo, ali znam da je bilo beličasto. Krenem ja natrag ka kolima, držim lampu sve vreme upaljenom, uperim je ka kolima i na nekoliko metera od njih vidim nju. Uđem ja u kola, ali neće da upali. U jednom momentu, sa svoje leve strane, odmah do prozora, opet vidim istu belu utvaru”, naveo je u emisiji Srpske misterije borski policijski službenik.

Da li je priča o beloj dami samo urbana legenda ili nešto sasvim drugačije, ocenite sami.